În cursul zilei de luni, 11 mai 2020, un număr de 7 paciente, internate la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, au fost declarate vindecate de COVID-19 și au fost externate, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieșit negative.

Pacientele declarate vindecate și externate în cursul zilei de luni au vârste cuprinse între 16 și 57 de ani. În total, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia au fost vindecați de COVID-19 un număr de 33 de pacienți, majoritatea cu forme ușoare și medii, respectiv cu evoluție favorabilă la tratamentul administrat.

În acest sens, precizăm că marți, 12 mai 2020, se împlinesc 8 săptămâni de când secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia a fost inclusă pe lista unităților medicale care acordă îngrijiri de specialitate cazurilor suspecte și confirmate de COVID-19. Din fericire, nici un cadru medical din cadrul acestei secții nu s-a infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), în condițiile în care de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent au fost internați 74 de pacienți pozitivi. Totodată, în cadrul secției, în acest răstimp, au fost internați și 71 de pacienți suspecți, în cazul cărora, ulterior, rezultatele analizelor de laborator au ieșit negative.

În total, personalul medico-sanitar din cadrul secției special amenajate pentru tratarea cazurilor de COVID-19, a beneficiat de 97 de teste pentru depistarea bolii, toate fiind cu rezultat negativ. Practic, toate cadrele medicale au fost testate de cel puțin trei ori, la interval de 14-15 zile, iar în această perioadă se efectuează a patra tură de analize de laborator.

La această oră, în cadrul secției sunt internate 11 cazuri diagnosticate cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).