Ploile abundente din ultima perioadă au generat creșterea nivelului pânzei freatice, fenomen care a afectat întregul oraș, de la subsolurile din gospodăriile oamenilor, la spațiile publice. Membrana din material PVC, care hidroizolează întreaga fundație a lacului din Parcul Tineretului, s-a desprins în anumite zone, cauza evidentă fiind creșterea nivelului pânzei freatice.

Suprafața totală a lacului din zona centrală a orașului depășește 5.800 mp, iar prin intermediul lucrărilor de reamenajare, finalizate anul trecut, a fost înlocuită soluția tehnică tradițională cu cea realizată din membrane PVC, având mai multe funcțiuni, inclusiv aceea de a facilita intervențiile de ecologizare a apei. De asemenea, a fost coborâtă cota malurilor, pentru a se reduce nivelul de periculozitate.

În zilele următoare, vor avea loc intervenții pentru soluționarea acestei probleme tehnice. Parcul Tineretului este un proiect important al Sebeșului, iar lucrările, în ansamblul lor, beneficiază de garanție, fiind executate de una din cele mai prestigioase companii care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului Sebeș și care ne-a oferit deplina disponibilitate pentru remedierea problemei.

Parcul Tineretului, completat de frumusețea lacului, face parte din patrimoniul Sebeșului nostru. Avem convingerea că în cel mai scurt timp ne putem delecta, din nou, cu imaginea curată a lacului care oglindește această zonă, făcând plimbările în parc mult mai plăcute. Vă mulțumesc pentru înțelegere!” le-a transmis sebeșenilor, primarul Dorin Nistor.