Guvernul PNL a reușit ”performanța” de a ne duce la marginea prăpastiei. Ne aflăm în fața unui dezastru economic și fiscal-bugetar cu deficite uriașe în care singura competiție este între declinul trimestrial oferit românilor de guvernanți. Ei ne-au promis o României normală, avem o țară în criză, în care prețurile alimentelor de bază și a bunurilor de strictă necesitate au crescut și se anunță programele de austeritate cu care liberalii i-au obișnuit deja pe români. E limpede că mint fără nici o urmă de regret cetățenii țării! Programele de austeritate încep cu înghețarea veniturilor populației. Scade tot mai mult puterea de cumpărare a cetățenilor țării, care sunt îngrijorați că își vor pierde locurile de muncă sau nu vor mai reuși să-și plătească ratele din cauza reducerii salariilor. Guvernul lui Orban a început aplicarea măsurilor de austeritate cu cei 800.000 de români cu pensie minimă, care nu vor primi bani în plus. Nici profesorii nu vor avea parte de creșterea salariilor. Și acesta e doar începutul dezastrului marca PNL.

Țara se află într-o recesiune profundă, iar deficitul bugetar a ajuns la un record istoric de 50 miliarde de lei, de aproape 3 ori mai mult față de aceeași perioadă din 2019! Asta în condițiile în care Guvernul PNL nu a făcut nimic pentru populație și nici pentru susținerea investitorilor autohtoni.

Guvernarea PSD a adus mai mulți bani în buzunarele românilor

În timpul guvernării PSD am avut cel mai eficient guvern din ultimii 30 de ani! Economia a crescut, țara s-a dezvoltat, românii au avut mai mulți bani în buzunare și au dus-o mai bine. România a avut cea mai mare creștere economică din Europa – 6,9% în 2017 , 4,1 în 2018 şi 5,1% în primul trimestru din 2019. Veniturile bugetare erau, în 2019, mai mari cu 63 miliarde de lei, aproape 14 miliarde de euro, faţă de 2016 și astfel românii au avut parte de creșterea nivelului de trai. Șomajul a coborât la un nivel minim istoric de 3,03% în 2019, de la 4,82%, în 2016. Deficitul bugetar a fost întotdeauna sub pragul de 3% asumat de România prin Tratatul cu Uniunea Europeană. România a ajuns, în octombrie 2019, la un număr record de peste 5,6 milioane de salariați, iar contractele de muncă active au depășit 6,4 milioane!

Criza reală prin care trece România este criza de încredere în guvernanți. Românii au fost amăgiți, mințiți de PNL și Orban, nu mai au încredere în vorbele frumoase, vor fapte concrete! Și în județul Alba oamenii s-au săturat de bâlbe și amatorism, de criza în care ne-a adus PNL! PSD a demonstrat că știe să guverneze pentru oameni, cu ajutorul profesioniștilor, că pune pe primul loc cetățenii și problemele lor!

Votați PSD și echipa de profesioniști a județului Alba!

Ioan DÎRZU, candidatul PSD la Consiliul Județean Alba

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

Executat de SEBEȘANUL MEDIA SRL 

CUI mandatar financiar județean 21200019