În cadrul unei postări făcute pe pagina de Facebook a USR Alba, filiala județeană a acestei formațiuni politice a lansat acuze serioase la adresa candidatului PNL Alba la primăria comunei Vințu de Jos.

”PNL ALBA vrea să câștige Primăria Vințu de Jos cu actualul viceprimar al comunei, care a facilitat subvenții ilegale de 50.000 euro pentru copii săi, din fonduri europene destinate persoanelor defavorizate!

Cei 2 copii ai viceprimarului PNL al comunei Vințu de Jos au încasat subvenții de câte 25.000 euro în cadrul unui proiect pe bani europeni desfășurat de ONG-ul Pakiv România – care susține că se ocupă, încă din 2005, cu incluziunea cetățenilor de etnie romă, cu lupta împotriva discriminării, egalitatea de șanse, identitatea de gen.

În cadrul proiectului ”Cod Smis 103385 – CCI Sibișeni – Creșterea calității vieții și a incluziunii sociale în Vințu de Jos”, viceprimarul PNL Petre Barbu a aranjat, împreună cu Gruia Bumbu, ca cei doi copii ai săi să beneficieze de câte o subvenție de 25.000 de euro, uzitând un tertip de toată jena.
Mai exact, în condițiile în care beneficiari ai proiectului pot fi numai cetățeni defavorizați și săraci care locuiesc doar pe anumite străzi ale comunei respective, fapt stipulat în proiect, copiii viceprimarului s-au mutat cu reședința de pe o stradă neeligibilă pe una eligibilă – mutarea de reședință s-a făcut pe o perioadă strict determinată, doar pentru a da aparența întrunirii condițiilor de finanțare și, evident, pentru a încasa împreună 50.000 euro, altminteri bani destinați, în special, comunităților marginalizate, majoritatea locuite de romi. Nu numai că Petre Barbu nu este cetățean de etnie romă și nici nu are vreo legătură cu aceste comunități, dar el este chiar viceprimarul localității în care se desfășoară proiectul european în care copiii săi au devenit așa-ziși beneficiari, în detrimentul adevăraților beneficiari.

Aflați mai multe in articolul:

#farapenali in funcții publice
#farahoție ajunge departe
#oameninoi in politica
#usrplus pentru Alba