În perioada 22-31 iulie 2020, Sebeșul va găzdui o nouă ediție a Bibliotecii de Vacanță, un eveniment dedicat tinerilor preșcolari și școlari cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, proiectul Biblioteca de Vacanță își propune să ofere noi posibilități de petrecere a vacanței de vară, într-un mod educativ și relaxant, îmbinând lectura și creativitatea participanților.

Programul celei de-a IV-a ediții a Bibliotecii de Vacanță se va derula de-a lungul intervalului 22-31 iulie 2020 și va cuprinde ateliere de lectură, ateliere de creație și proiecții de film.

În condiții excepționale, pentru ediția din acest an a Bibliotecii de Vacanță numărul de participanți a fost limitat la 50, iar aceștia vor fi împărțiți în cinci grupe de lucru, activitățile urmând a se desfășura cu respectarea normelor legale privind prevenirea răspândirii contaminărilor cu virusul Covid-19 (Coronavirus).

Înscrierile se realizează la sediul Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș până în data de 21 iulie 2020, prin completarea unui formular special, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș.! ! !

Având în vedere actualul context epidemiologic, organizatorii au stabilit un set de norme și reguli speciale privind prevenirea răspândirii contaminărilor cu virusul Covid-19 (Coronavirus) și protecția participanților:

1) Activitățile programate pentru „Biblioteca de Vacanță” se vor desfășura în aer liber, respectiv în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș; în cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite desfășurarea activităților în aer liber, acestea se vor derula în sala de conferințe a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș; proiecțiile de film programate se vor desfășura în sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, locație care poate asigura menținerea distanței fizice dintre participanți în conformitate cu prevederile legale în vigoare.Nota bene: Participanții vor fi împărțiți în grupe de lucru, de circa 10-12 copii.Nota bene: Pentru activitățile care se vor desfășura în sala de conferințe, respectiv sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, participanții vor respecta normele și regulile aplicate vizitatorilor acestei instituții.

2) Fiecare activitate programată pentru „Biblioteca de Vacanță” se va limita la un interval de timp de maximum 1 oră; între activitățile programate pentru aceeași zi va exista o pauză de minimum 1 oră, răstimp în care organizatorii vor proceda la dezinfectarea și igienizarea bazei logistice (mese, scaune, materiale și ustensile de lucru).

3) Spațiul de desfășurare a activităților „Bibliotecii de Vacanță” va fi aranjat într-o manieră care să permită menținerea distanței fizice între participanți; participanții au obligația să mențină și să respecte distanța fizică pe tot parcursul desfășurării activităților.

4) În vederea evitării aglomerărilor, accesul publicului în spațiul de desfășurare a activităților „Bibliotecii de Vacanță” se va realiza pe timpi, cu până la o oră înainte; organizatorii vor asigura un spațiu de așteptare pentru participanți; de asemenea, se vor stabili fluxuri de intrare/ieșire care să faciliteze menținerea distanței fizice.

5) Fiecare participant și însoțitor (părinte/tutore) va respecta procedura triajului observațional și a termometrizării (temperaturile înregistrate vor fi consemnate de organizatori în tabele speciale); în cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3 °C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute de repaus; în cazul în care unul dintre participanți înregistrează o temperatură mai mare de 37,3 °C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată), organizatorii nu vor permite accesul acestuia în spațiul destinat desfășurării activităților „Bibliotecii de Vacanță”.

6) Accesul participanților în spațiul de desfășurare a „Bibliotecii de Vacanță” va fi condiționat de purtarea măștilor de protecție (medicale/non-medicale); pentru o protecție eficace, masca de protecție trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.Nota bene: Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe tot parcursul desfășurării activităților „Bibliotecii de Vacanță”.Nota bene: Părintele/tutorele este obligat să asigure participantului masca de protecție necesară.

7) Organizatorii „Bibliotecii de Vacanță” vor asigura recipiente cu soluții dezinfectante, pe bază de alcool, accesul participanților urmând a fi condiționat de dezinfectarea mâinilor.Nota bene: Se recomandă participanților efectuarea frecventă a igienei mâinilor, cu apă și săpun sau dezinfectant, pe bază de alcool, precum și evitarea atingerii feței cu mâinile neigienizate; igienizarea regulată a mâinilor este preferabilă portului de mănuși de unică folosință.

8) Pe parcursul desfășurării activităților „Bibliotecii de Vacanță” este interzis consumul de alimente; este permis doar consumul băuturilor răcoritoare, în recipiente individuale, sigilate prin capac.

9) În cazul semnalării unor cazuri suspecte, organizatorii „Bibliotecii de Vacanță” vor colabora cu autoritățile de sănătate și cele locale, astfel încât asigurarea sănătății participanților să reprezinte obiectivul prioritar.

10) Asumarea riscurilor ce revin în urma participării la „Biblioteca de Vacanță” se face atât de către organizatori, cât și de către participanți și părinte/tutore.

11) Părintele/tutorele are obligația să aducă la cunoștința copilului normele și regulile privind distanțarea fizică, dezinfectarea mâinilor, purtarea obligatorie a măștilor de protecție, triajul observațional și verificarea temperaturii.

12) Organizatorii „Bibliotecii de Vacanță” se vor îngriji să asigure, în permanență, materiale de igienizare și de dezinfectare (dezinfectant, spirt, săpun lichid, șervețele umede, șervețele uscate).

13) Organizatorii „Bibliotecii de Vacanță” vor respecta normele și regulile privind prevenirea răspândirii contaminării cu virusul Covid-19 (Coronavirus) impuse de conducerea Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș odată cu instituirea stării de alertă pe teritoriul României.