De marți, 19 mai, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm își vor relua programul cu publicul, respectând normele impuse de autoritățile publice abilitate, astfel încât să fie prevenit riscul contaminării cu virusul Covid-19.

Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm își vor desfășura activitatea de marți până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică în intervalul orar 10:00-16:00. Accesul vizitatorilor în muzeu va fi limitat, astfel încât să existe o distanță de minimum 2 metri între persoane și va fi condiționat de purtarea măștii de protecție (medicală/non-medicală), de dezinfectarea mâinilor și de verificare temperaturii, transmite primăria.

Vizitarea muzeului/casei memoriale se va realiza în grupuri de maxim 3 persoane, timpul alocat ghidajului fiind de maxim 1 oră. Zona de așteptare pentru vizitatori va fi organizată în spațiul perimetral al imobilului, respectiv în grădina muzeului/curtea casei memoriale.

Programări telefonice la numărul: 0258/735240 – pentru Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș sau 0258/887153 – pentru Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm), contactprin e-mail: muzeu@cclbsebes.ro sau casamemoriala@cclbsebes.ro. Persoanele care au optat pentru o programare telefonică vor avea întâietate la vizitarea muzeului/casei memoriale.

Pe tot parcursul stării de urgență (16 martie-14 mai 2020), Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm au desfășurat campania „Ne pasă! Muzeu pentru acasă!”, prin intermediul căreia o parte a serviciilor furnizate către comunitate au fost disponibile în mediul online și pe rețelele de socializare. Prin intermediul acestei campanii inedite, s-a menținut legătura cu utilizatorii serviciilor muzeale, care au primit materiale informative, instructiv-educative, prezentări tridimensionale ale obiectelor din patrimoniul muzeal, materiale foto-video, precum și un tur video al Casei Memoriale „Lucian Blaga” Lancrăm.

Serviciul de împrumut la domiciliu al Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș a fost organizat astfel încât să fie prevenit riscul contaminării cu virusul Covid-19. Acesta va funcționa exclusiv în baza unor programări prealabile, realizate telefonic (utilizând numărul de telefon: 0258/732848) sau prin e-mail (utilizând adresa: biblioteca@cclbsebes.ro), transmite primăria.

În momentul programării, utilizatorului îi va fi comunicată data și ora la care se poate prezenta la sediul bibliotecii pentru ridicarea/predarea publicației.

Deservirea publicului se va realiza zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00. Accesul publicului în bibliotecă va fi limitat, astfel încât să existe o distanță de minim 2 m. între persoane și va fi condiționat de purtarea măștii de protecție (medicală/non-medicală), de dezinfectarea mâinilor și verificarea temperaturii.

Pentru cei care doresc să beneficieze de serviciile oferite de bibliotecă, se va utiliza sistemul înscrierilor telefonice (la numărul de telefon: 0258/732848) sau prin e-mail (la adresa: biblioteca@cclbsebes.ro), permisul de bibliotecă urmând a fi eliberat cu ocazia primului împrumut.

Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș își va relua gradual activitatea cu publicul, în funcție de recomandările și normele impuse de instituțiile abilitate.

Pe tot parcursul stării de urgență (16 martie-14 mai 2020), Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș a desfășurat campania „Ne pasă! Bibliotecă pentru acasă!”, prin intermediul căreia o parte a serviciilor furnizate către comunitate au fost disponibile în mediul online și pe rețelele de socializare. Prin intermediul acestei campanii, s-a menținut legătura cu toate categoriile de utilizatori ai serviciilor bibliotecii, care au primit materiale informative, instructiv-educative, prezentări și recenzii de carte, materiale foto-video etc. Acest proiect va fi continuat și pe parcursul stării de alertă, respectiv intervalul 18 mai-13 iunie 2020, până în momentul reluării activității cu publicul.