PUNCT DE VEDERE

În calitate de reprezentant legal al Spitalului Municipal Sebeș consider important să informăm transparent opinia publică, respectiv potențialii beneficiari ai serviciilor medicale oferite de spitalul nostru, cu privire la aspectele comunicate în presă, în cursul zilei de 23 mai 2020.

Personalul Spitalului Municipal Sebeș numără 350 de angajați, dintre care 6 persoane (3 asistenți medicali, 2 infirmiere și 1 registrator) au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19 (Coronavirus), toate persoanele fiind asimptomatice.

Subliniem faptul că întreg personalul angajat al spitalului nostru este asigurat cu echipamente și materiale de protecție sanitare, suficiente pentru următoarele două luni de funcționare, Spitalul Municipal Sebeș beneficiind, în primul semestru al anului 2020, de o finanțare de circa 1,5 milioane lei de la bugetul local al Municipiului Sebeș, precum și de o serie de donații onorifice din partea companiilor locale. D asemenea, personalul nostru a luat la cunoștință și a fost responsabilizat cu privire la normele sanitare aplicate în actualul context epidemiologic.

Sancțiunile aplicate de reprezentanții DSP Alba au fost date unor persoane fizice și vizează nerespectarea regulilor igienico-sanitare. Unitatea noastră nu este un spital de suport Covid, iar sancțiunea primită se referă la organizarea zonei tampon, documentația fiind în curs de avizare. Ne asumăm cu maximă responsabilitate toate observațiile primite de la reprezentanții DSP Alba cu care avem o colaborare permanentă și sancțiunile primite și vom face toate eforturile pentru a remedia sincopele.

Considerăm că în cazul nostru vorbim de un factor psihologic, ce a dus la o relaxare prematură a personalului, care a înțeles, încă o dată, că trebuie să rămânem vigilenți în continuare pentru a depăși cu bine acest context epidemiologic.

Aș vrea să subliniez faptul că maternitatea de la Sebeș a oferit servicii impecabile tinerelor familii din zona noastră, iar datorită profesionalismului personalului medical de la Sebeș, de la începutul lunii martie, până acum, 115 bebeluși au venit pe lume sănătoși.

Vă mulțumesc pentru parcurgerea acestor rânduri.

                                    Cu stimă,

MANAGER,

JR. FRANCHINI ANCA