Miercuri, 12 august, PSD Alba a oranizat lansarea oficială a candidaților acestei formațiuni politice pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, în persoana domnului Alin Stanciu și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, în persoana domnului Ioan Dîrzu.

La acest eveniment au fost prezenți și europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai și primarul comunei Ciuruleasa, Radu Marcel Tuhuț care au ținut să își arate public susținerea pentru cei doi candidați menționați mai sus.

Cu această ocazie, candidatul PSD Alba la funcția de primar al municipiului Alba Iulia, Alin Stanciu a declarat:”Vin cu un elan nou pentru Primăria Alba Iulia. Am reușit ca antreprenor să dezvolt o afacere de succes într-un domeniu de înaltă performanță și îmi doresc să aduc metode manageriale moderne la primărie. Asta înseamnă eficiență, digitalizare, atragerea fondurilor europene și o administrație în serviciul cetățenilor. Mă lupt cu cei care au administrat orașul în ultimul an și nu sunt în stare să țină orașul curat pentru albaiulieni, mă lupt pentru un oraș verde, cu locuri de joacă pentru copii, cu parcuri în cartiere, cu școli modernizate și locuri în creșe, cu locuri de parcare suficiente, cu un plan de dezvoltare economică. Nu îmi va fi ușor. Paul Voicu și Gabriel Pleșa sunt oameni ai sistemului, abonați la banul public și la interesele care guvernează orașul în ultimii 30 de ani. Vin cu o echipă nouă, cu o viziune inginerească pentru dezvoltarea județului. Nu mai avem timp de pierdut”.

Nu în ultimul rând, candidatul PSD Alba la funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, Ioan Dîrzu a precizat:”Oamenii s-au săturat de promisiuni. Este timpul ca județul Alba să se dezvolte unitar și ca fiecare cetățean să aibă șansa unui trai mai bun printr-un acces la toate facilitățile pe care le regăsim în alte județe mai dezvoltate. Este nevoie de investiții serioase în drumurile județene cum am văzut că au făcut colegii mei din Maramureș, de un Spital Județean modernizat precum cel din Bistrița, de un plan de dezvoltare economică cum este cazul în Timiș, de un sistem educațional susținut de administrația locală cum este cazul la București. Sunt doar câteva exemple de bună administrație social democrată și de un management axat pe nevoile reale ale oamenilor. În timpul ultimei guvernări PSD, m-am luptat pentru județul nostru, iar Alba a primit o sumă record de 217 milioane de euro pe care conducerea liberală a județului a irosit-o nefiind capabili de implementarea unor proiecte concrete pentru oameni. Consiliul Județean Alba a devenit în ultimii ani o relicvă, cu multe proiecte eșuate – precum groapa de gunoi, cu costuri tot mai mari care se răsfrâng asupra cetățenilor prin prețuri mai mari la apă și canalizare, cu o lipsă de viziune ce nu mai poate fi acoperită. Pentru fiecare localitate ne prezentăm cu proiecte concrete ce pot fi, cu siguranță, realizate doar de echipa Partidului Social Democrat”.