Joi, 10 septembrie de la ora 12.30 a avut loc o conferință de presă a Alianței USR-PLUS Alba la care au participat: Dan Barna (co-președinte USR-PLUS), cei doi co-președinti ai Alianței din județul Alba (Beniamin Todosiu și Mihail David), Gabriel Pleșa (candidatul Alianței pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia) și Dragoș Crișan (candidatul Alianței pentru funcția de primar al municipiului Aiud).

Cu ocazia acestui eveniment cei patru membrii ai Alianței din județul Alba a USR-PLUS și-au prezentat programele cu care vin în fața electoratului, în timp ce Dan Barna, copreședinte USR-PLUS a ținut să își arate susținerea față de colegii săi care au intrat în lupta electorală a alegerilor locale 2020, iar la finele discursurilor, aceștia au răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Dan Barna, co-președinte USR-PLUS a declarat: ”În 27 septembrie, USR-PLUS va aduce în consiliile locale și județene oameni onești, respectând promisiunea că nu vom fi o apariție meteorică în politica din România, pentru că USR-PLUS a apărut ca această nevoie a societății de a fi reprezentată și de altă forță politică decât actuala clasă politică pe care o cunoaștem atât de bine și care efectiv și-a terminat benzina și resursele. În ceea ce privește județul Alba, recomand cetățenilor de aici să voteze condidații USR-PLUS. La Alba Iulia, nominalizarea lui Gabriel Pleșa vine ca urmare a consultării cu cetățeni. Cred că Gabriel Pleșa va fi următorul primar al municipiului Alba Iulia.”.

La finele conferinței de presă a fost comunicat faptul că de la ora 18, persoanele amintite mai sus, însoțite de membrii și simpatizanți ai Alianței USR-PLUS vor face campanie electorală în municipiul Alba Iulia.