COMUNICAT DE PRESĂ

Liberalii conduși de Orban și Johannis se plâng că nu au bani de pensii pentru că nu știu să guverneze! De ce au ajuns în această situație? Pentru că au scutit băncile de taxele pe activele bancare, fără a scădea ratele cetățenilor. Pentru că au scutit corporațiile din energie de taxa pe cifra de afaceri, fără a scădea facturile românilor. Pentru că au plătit în avans sume mari către sponsorii de partid și către samsarii de titluri de proprietate din clientela PNL. Pentru că au luat măști de protecție și dezinfectanți la suprapreț de la firmele PNL. Pentru că irosesc sume uriașe pentru salariile mari de la stat pentru politrucii și pilele PNL. Pentru că nu au vrut să impoziteze pensiile speciale de zeci sau sute de mii de lei!

PNL NU VREA să dubleze alocațiile copiilor!

PNL calcă în picioare legea votată în Parlament, pentru creșterea alocaților pentru copii. Amăgește românii că nu sunt bani în buget pentru copii, nu le acordă o șansă copiilor, dar dau o șansă păcănelelor și jocurilor de noroc cărora le-au suspendat taxele pe perioada stării de urgență și de alertă. Liberalii ne spun că n-au bani de rechizite, măști și dezinfectanți, pentru asigurarea unui viitor mai bun copiilor, dar au miliarde de lei pentru firmele mari de asigurări cărora Guvernul PNL le acoperă daunele.

PNL=AUSTERITATE

Potrivit Ministerului Muncii, șomajul crește de la o zi la alta. În perioada 16 martie-17 iunie 2020, adică de la începutul stării de urgență, în România s-au pierdut peste 600.000 de locuri de muncă, iar rata șomajului a ajuns la 5,2%. Răul pare că abia acum începe! Se închid tot mai multe firme, care anunță zilnic mii de șomeri.

PSD – siguranța unui trai mai bun

PSD știe să reducă șomajul și să creeze locuri de muncă. După 3 ani de guvernare PSD, numărul salariaților din România a crescut cu 800.000 de persoane, de la 4,7 milioane în 2016 la 5,5 milioane în 2019. Șomajul a scăzut la cel mai mic nivel de după Revoluție – 3,1% în 2019. În guvernarea PSD alocațiile copiilor au fost dublate, iar indemnizația pentru creșterea copilului a fost majorată. PSD a propus și trecut prin Parlament legea care prevede o nouă dublare a alocațiilor în 2020, dar liberalii lui Orban au amânat aplicarea legii. PSD a avut întotdeauna grijă de pensionari și știe cum pot fi majorate pensiile cu 40%, așa cum prevede legea! Suma necesară pentru 2020, 17,2 miliarde lei, poate fi asigurată din impozitarea pensiilor speciale – 1,5 miliarde de lei, combaterea evaziunii – 3,7 miliarde de lei, reducerea cheltuielilor de funcționare a Guvernului, fără pilele și politrucii PNL – 3 miliarde de lei, creșterea încasărilor și recuperarea datoriilor la bugetul de pensii și la bugetul de stat – 9 miliarde de lei. Austeritatea se resimte tot mai mult și în județul nostru, iar șansele de revenire a mediului economic scad tot mai mult! Avem nevoie de o schimbare, avem dreptul să trăim mai bine!

Votați PSD și echipa de profesioniști a județului Alba!

Ioan DÎRZU, candidatul PSD la Consiliul Județean Alba

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

Executat de SEBEȘANUL MEDIA SRL 

CUI mandatar financiar județean 21200019