Vineri, 24 aprilie, în județul Alba se află în lucru un număr record de teste pentru depistarea COVID – 19, urmând a fi prelucrate în total circa 600 de probe în cele două laboratoare.

450 dintre acestea sunt destinate testării personalului din centrele DGASPC Alba din județ, care urmează să intre în tură sâmbătă dimineața pentru o perioadă de 14 zile.

”Din cele 600 de teste, 400 urmează să fie prelucrate în laboratorul DSP Alba. Este absolut necesar să ne asigurăm că excludem orice risc în ceea ce privește persoanele vulnerabile instituționalizate, aflate în categorii de risc, cum sunt și cele din centrele DGASPC. Deși poate părea un număr mare de teste, nu acționăm în afara algoritmului național de testare ci din contră, ne străduim să menținem trendul ultimelor zile când nu a mai fost înregistrat niciun caz pozitiv în județ”, Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

În urma centralizării datelor, vineri, 24 aprilie, situația la nivelul județului Alba este următoarea: 160 de persoane pozitive, 76 de persoane vindecate și 8 decese.

În cele două laboratoare au fost efectuate ieri 534 de teste (376 la DSP Alba și 158 la Spitalul Județean), numărul total al testelor ajungând astfel la 5.526