La sfârșitul lunii august, echipa de proiecte a Primăriei Municipiului Sebeș a depus, la Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, fișa de proiect cu titlul „Reabilitare și revitalizare Parc Arini”, pentru a obține sprijin în vederea pregătirii proiectului tehnic de execuție în domeniul ”regenerare urbană”, prin intermediul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

Fișa menționată a parcurs etapele de evaluare și prioritizare a fișelor de proiect depuse la nivel regional,conform metodologiei de selecție a fișelor de proiecte elaborată de ADR Centru.

Punctajul obținut a fost de 4,6 puncte din maxim 5 puncte posibile, fișa de proiect fiind selectată pentru a primi finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, în valoare de 565.373,18 lei.

În perioada următoare, va fi încheiat un acord de parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru implementarea activităților aferente proiectului  – elaborarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul „Reabilitare și revitalizare Parc Arini”.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Sebeș a câștigat o finanțare nerambursabilă în valoare de 11.819.954,76 lei și pentru proiectul Complex Sportiv și de Recreere Sebeș (ștrand), prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, care va fi realizat prin Compania Națională de Investiții.