Luni, 15 iunie, după ce în prealabil a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru toate județele țării, în jurul orei 10.35 ANM a modificat avertizarea în Cod Portocaliu de ploi în cantități însemnate și intensificări puternice ale vântului pentru județul Alba și alte județe. (vezi harta)

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
galben Meteo - ANM a modificat avertizarea Cod Galben în Cod portocaliu pentru județul Alba!!!  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

portocaliu Meteo - ANM a modificat avertizarea Cod Galben în Cod portocaliu pentru județul Alba!!!  COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.