Luni, 23 martie, primarul comunei Pianu, Marin Petruse a transmis un mesaj locuitorilor comunei, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Dragi concetățeni! Ne confruntăm cu momente fără precedent și este momentul acum, mai mult ca oricând să dăm dovadă de solidaritate și responsabilitate!

Dacă îi iubiți pe cei dragi, intrați cât mai puțin în contact cu ei acum!

Dacă vă respectați prietenii, vecinii, nu îi căutați acum, ba mai mult, refuzați vizitele acestora, nu vă îmbrățișați și nu vă strângeți mâinile!

Evitați deplasările inutile în afară locuințelor!

Cumpărăturile de maximă necesitate să fie făcute de către o singură persoană în care aveți încredere, iar dacă sunteți singuri (asta o spun pentru persoanele de peste 65 de ani) apelați la autoritățile publice locale care, prin personalul lor vor veni în sprijinul dumneavoastră.

Acceptați doar informații sau recomandări care vor fi transmise de persoane sau instituții care au autoritatea să vi le aducă la cunoștință.

Ajutorul oferit de ONG-uri sau alte instituții se va desfășura, dar în colaborare cu reprezentanți ai administrației publice locale care au obligația legală să oferă sprijin populației, dar într-un cadru organizat.

Contactul cu reprezentanții primăriei Pianu se va face la telefon 0258/761111, între orele 8 și 16, telefon viceprimar 0766183747 sau 0744399982, telefonul șefului Serviciului voluntar pentru situații de urgență 0788576684 permanent, pe site-ul primăriei www.primariapianu.ro, pe adresa de email sau de Facebook a primăriei.

Respectați vă rog prevederile Ordonanței militare nr.2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19!

Fiecare dintre noi își dorește ca starea aceasta de urgență să se încheie cât mai devreme și cu pagube minime, iar asta se va putea întâmpla doar dacă cu toții vom respecta aceste reguli. Mizez pe înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!

Marin Petruse, primarul comunei Pianu