Marți, 23 iunie, județul Alba este până la noapte la ora 2.00 sub incidența unei avertizări meteo COD PORTOCALIU de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit meteorologilor, în Moldova, Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse de 50 și chiar 80 de litri pe metru pătrat.

Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în est și sud-est.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

portocaliu Județul Alba sub avertizare COD PORTOCALIU de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată    COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
 Zone afectate: conform textului și hărții

           În Moldova, Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în est și sud-est.

galben Județul Alba sub avertizare COD PORTOCALIU de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată    COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

          În intervalul menționat, în extremitatea de vest și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.