Polițiștii din Alba fac cercetări pentru identificarea unor persoane care ar fi escrocat, prin metoda accidentul, cetățeni români aflați în străinătate. Invocând faptul că rudele lor din țară au suferit accidente rutiere, i-au determinat să le transfere bani. Polițiștii atrag atenția cu privire la acest mod de operare și recomandă prudență atunci când le sunt solicitate sume de bani sau date personale.

Două femei, care locuiesc în Serbia respectiv Spania, au sesizat poliția cu privire la faptul că au fost victimele unor infracțiuni de înșelăciune.

Acestea au relatat faptul că au fost sunate de persoane necunoscute care au pretins a fi cadre medicale respectiv polițiști și care le-a spus că rude apropiate, care locuiesc în județul Alba, au fost victime ale unor accidente rutiere, au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale, iar asigurarea medicală nu acoperă contravaloarea tratamentelor chirurgicale la care urmau să fie supuse.

Escrocii au cerut transmiterea, prin servicii de transfer rapid, a sumei de 675 de euro, respectiv 1.000 de euro, solicitări cărora persoanele apelate le-au dat curs.

Ulterior, după ce au luat legătură cu rudele din țară, victimele infracțiunii și-au dat seama că au fost înșelate și au depus plângeri la poliție.

Polițiștii fac cercetări pentru identificarea autorilor infracțiunii de înșelăciune, în vederea tragerii lor la răspundere penală și recuperarea prejudiciului.

Poliția recomandă:

  • Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.
  • Verificați dacă situaţia relatată este reală.
  • Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră!
  • Sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, unităţii de poliţie pe raza dumneavoastră de competenţă şi spuneţi despre ce este vorba.