COMUNICAT DE PRESĂ

Consilierii județeni ai PSD rămân constanți în susținerea tuturor proiectelor ce vizează activitatea și infrastructura sportivă, indiferent de ramura sportivă, deoarece activitatea fizică înseamnă sănătate, iar performanța înseamnă recunoaștere națională și internațională.

Consilierii județeni ai PSD au votat, joi, în ședința Consiliului Județean Alba, proiectul de hotărâre privind aprobarea finanțării nerambursabile a programelor sportive: „Dezvoltarea și promovarea fotbalului în Județul Alba” al Asociației Județene de Fotbal Alba, aferent anului competiţional 2020 – 2021, „Echipa de volei feminin CSM VOLEI ALBA BLAJ – continuă să scrie istorie în voleiul feminin românesc în anul 2020 – CAMPIOANA ROMÂNIEI”, aferent anului competiţional 2020 – 2021.

Fondurile alocate de către Consiliul Județean Alba sunt pentru decontarea cheltuielilor prilejuite de participarea la competiții (cheltuieli de transport, cazare, masă, indemnizații arbitri, asigurări medicale, echipamente sportive, cheltuieli medicale, servicii închirire baze sportive, cupe și medalii, vitamine, produse pentru refacere etc.)

Pe plan sportiv, 2020 a fost un an cu totul aparte, din cauza contextului epidemiologic, a pandemiei de COVID-19. Foarte multe tipuri de ramuri sportive au fost grav afectate, iar competițiile, în cazul unora, nu s-au reluat nici în zi de azi, după o pauză de 5 luni. În regulamentul Consiliului Județean Alba este prevăzut că pot primi finanțare nerambursabilă doar entitățile/cluburile/asociațiile care participă la competiții și pentru finanțarea cheltuielilor prilejuite de aceste evenimente. Regulamentul trebuie, obligatoriu, adaptat la prezent, pentru a fi aplicabil și ramurilor sportive care nu au reînceput competițiile dar au nevoie, în egală măsură, de finanțare, pentru pregătire corespunzătoare, suplimente nutritive, cantonamente, echipamente sportive etc. În caz contrar, acestor sportivi, odată cu reluarea competițiilor, le va fi mult mai greu să ducă județul Alba pe un podium internațional.

Vom transmite Consiliului Județean Alba propunerea de modificare a regulamentului, astfel încât de fondurile nerambursabile să se poată bucura și sportivii cei mai afectați din cauza pandemiei de COVID-19. Sperăm că cei care reprezintă această instituție vor înțelege necesitatea, vor consimți și vor modifica regulamentul, spre binele tuturor, iar apoi noi vom încuraja cluburile/asociațiile/entitățile sportive, care nu sunt angrenate în competiții, dar au nevoie de susținere, să depune spre aprobare proiecte de finanțare!

Cu stimă,

Consilieri Judeteni PSD