În urma analizării dosarelor trimise în vederea angajării pe perioadă determinată, angajări impuse de situația excepțională cu care se confruntă toate direcțiile de sănătate publică din țară, Comitetul Director și Comisia de Analiză constituite la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au decis angajarea a 18 persoane. Este vorba despre personal de specialitate, medical și auxiliar, care va sprijini echipa de profesioniști din cadrul DSP Alba să facă față acestei perioade solicitante.

Astfel, în urma anunțului public lansat în 8 aprilie 2020, după analizarea dosarelor și în baza unui Ordin al Ministerului Sănătăţii pentru repartizarea numarului maxim de posturi prevazut la pct. I din anexa nr.2 la HG 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, s-a decis angajarea a 12 asistenți medicali, 1 biolog, 2 medici (1 medic de Medicina Muncii și 1 medic generalist), 1 informatician, 2 economiști și 1 consilier în specialitatea jurnalism. Totodată, s-a decis ca posturile de șoferi scoase inițial la concurs să fie transformate în posturi de personal de specialitate, mult mai necesare în această perioadă. Facem precizarea că în funcție de evoluția lucrurilor și dacă situația o va impune, se vor face noi selectări din dosarele rămase, până la completarea celor 31 de posturi pentru care Ministerul Sănătății a dat undă verde.

”Ne exprimăm încrederea că odată cu această suplimentare de personal atât de necesară vom reuși să trecem cu bine peste perioada dificilă pe care o traversăm. Vreau să asigur că toate dosarele au fost analizate cu profesionalism și și transparență, iar ceea ce a contat în primul rând au fost competențele și experiența, întrucât avem nevoie de ajutor profesionist. Nu cred că mai este necesar să precizez câtă nevoie aveam de acești oameni care să mai elibereze din presiunea și stresul resimțite de angajații DSP Alba. În plus, acum că avem forțe noi, ne propunem să creștem numărul de teste efectuate și astfel să avem un mai bun control asupra răspândirii virsului la nivel de județ. Vreau să mulțumesc Ministerul Sănătății pentru că a înțeles nevoia noastră și a reacționat cu promptitudine, și europarlamentarului Mircea Hava pentru sprijinul acordat în acest demers”, Alexandru SINEA, director executiv al DSP Alba.

Biroul de presă al DSP Alba