Miercuri, 10 iunie, DSP Alba a raportat că până în prezent, la nivelul județului nostru au fost înregistrate 413 persoane depistate pozitiv cu Coronavirus, 358 persoane au fost vindecate și au avut loc 22 de decese.

Marţi, 9 iunie, în Alba au fost prelucrate 399 de teste (210 la SJU Alba Iulia și 189 la DSP Alba). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 21.689.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea a ținut în plus să facă o precizare îmbucurătoare: ”În acest moment nu avem niciun pacient Covid-19 internat pe ATI. Toți pacienții din județul Alba au evoluție favorabilă.”

În plus ”Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba și-a făcut încă de la început o prioritate și o misiune din testarea populației, intuind corect importanța acestui proces în depistarea la timp a persoanelor infectate cu COVID-19 și luarea tuturor măsurilor în vederea limitării răspândirii virusului. În acest sens, există o serie de procente relevante privind rezultatele obținute în Alba ca urmare a unei testări susținute și neîntrerupte care se desfășoară în continuare în același ritm:

  1. Până în acest moment, 6,67% din populația județului a fost testată, raportat la un procent de testare de 2,65% realizat la nivel național, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult;
  2. În Alba, rata de vindecare este de 94,2%, comparativ cu o rată de vindecare de 91,7% raportată la nivel naţional;
  3. În Alba, ca urmare a efectuării până în acest moment a peste 21.600 de teste, a fost identificat un procent de 1,9% persoane pozitive, raportat la 4% persoane pozitive identificate la nivel național;
  4. În Alba au fost prelucrate 4,24% din totalul testelor realizate la nivel național, județul nostru ocupând primul loc pe țară la numărul de testări raportat la populația județului.

Nu este deloc întâmplător faptul că județul Alba înregistrează rezultate bune și foarte bune privind controlul răspândirii Sars-Cov2, ceea ce se reflectă în mod direct în indicatorii de testare, depistare și vindecare a bolii. A fost o muncă de echipă care a implicat mai multe instituții şi factori de decizie de la nivel judeţean şi central. Considerăm că abordarea noastră a fost una corectă și se dovedește că numai printr-o testare extinsă și susținută lucrurile au putut și pot fi ținute sub control”, a spus Alexandru SINEA, director executiv al DSP Alba.