La data de 22 septembrie 2020, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș i-au identificat și reținut pe doi tineri, de 24 și 22 de ani, din comunele Apoldu de Jos și Cristian, județul Sibiu, care sunt bănuiți că, în seara zilei de 21 septembrie, împreună cu un alt tânăr de 25 de ani, din comuna Doștat, județul Alba, care a fost reținut anterior, l-ar fi agresat pe un bărbat de 30 de ani, din Doștat, provocându-i o plagă înjunghiată în zona axilei.

Conflictul spontan dintre cei 3 tineri și victimă ar fi avut loc pe o stradă din comuna Doștat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Victima a fost examinată de către medicul legist care a concluzionat că viața nu i-a fost pusă în pericol și are nevoie de 11-12 zile de îngrijiri medicale, motiv pentru care a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală în lovire sau alte violențe.

În cursul zilei de azi, 23 septembrie, cei 3 reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Informații de background:

În noaptea de 21/22 septembrie 2020, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au identificat și reținut pe un tânăr de 25 de ani, din comuna Doștat, județul Alba, care, în seara zilei de 21 septembrie, ar fi fost implicat într-un conflict în urma căruia un bărbat de 30 de ani, din Doștat, a suferit o plagă înjunghiată.

Se pare că, între victimă și un grup de 3 tinei, aflați sub influența băuturilor alcoolice, între care și cel reținut, ar fi avut loc un conflict spontan, în timpul căruia unul ar fi folosit un cuțit cu ajutorul căruia i-a provocat o plagă înjunghiată în zona axilei.

După incident, cei 3 agresori au părăsit locul producerii acestuia, în încercarea de a scăpa de răspundere.

Victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale.

La scurt timp, polițiștii l-au identificat și reținut pe unul dintre agresori. Se pare că ceilalți doi ar fi din județul Sibiu, iar polițiștii fac cercetări pentru identificarea și tragerea lor la răspundere penală.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală, iar investigațiile sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc incidentul.