COMUNICAT DE PRESĂ

Votați Ioan Dîrzu și echipa PSD Alba!

Pentru ca zona Apusenilor să se dezvolte așa cum ne dorim noi, moții!

Ioan MATEI, candidat pe lista de consilieri a PSD Alba

Orașul Abrud și localitățile vecine sunt zone monoindustriale, aceasta este realitatea zilelor noastre. La noi, în Munții Apuseni, se află cele mai importante resurse naturale din județ, iar în opinia mea exploatarea resurselor minerale de la Roșia Poieni (cupru) și de la Roșia Montană (aur, argint și alte zăcăminte) trebuie să se facă de către statul român. Aceasta este o importantă oportunitate pentru locuitorii zonei Munților Apuseni, astfel încât ei să fie beneficiarii direcți ai bogățiilor Apusenilor, pentru că zăcămintele se află chiar în vecinătatea lor. Susțin că acest proiect trebuie să fie derulat de statul român pentru că nici un investitor nu vine aici să exploateze resursele naturale ale Munților Apuseni pentru că are o mare grijă pentru noi, că are milă față de moți, ci mai degrabă pentru a exploata masiv zăcămintele și a obține profituri uriașe.

O altă oportunitate importantă de dezvoltare a zonei Munților Apuseni este turismul, care reprezintă o sursă permanentă de venit atât pentru statul român, cât și pentru locuitorii zonei. Știm cu toții că Alba este județul produselor tradiționale de calitate. Noi, moții, susținem necesitatea sprijinirii fermierilor și producătorilor locali pentru a-și promova și valorifica produsele. Un proiect important al PSD este susținerea zonei montane a județului, prin alocarea de fonduri din partea statului, pentru fermieri, astfel încât să se asigure valorificarea resurselor muntelui, dar și dezvoltarea activităților economice specifice zonei. E nevoie de aplicarea măsurilor prevăzute în Legea muntelui, inițiată de guvernul PSD, care stabilește acordarea a 1 miliard de euro, pe o perioadă de 10 ani, pentru dezvoltarea zonei montane. Dezvoltarea turismului în Apuseni se bazează pe valorificarea potențialului natural al zonei, iar posibilitatea practicării sporturilor de iarnă atrage iubitorii de natură și sport; în restul anotimpurilor turiștii vin la noi pentru a se bucura de frumusețea zonei și nu în ultimul rând de ospitalitatea moților. Pentru ca turismul să se dezvolte așa cum ne dorim cu toții este nevoie de o infrastructură modernizată. PSD, atunci când s-a aflat la guvernare, a susținut asfaltarea drumurilor naționale din Apuseni. Guvernanții de atunci au înțeles necesitatea modernizării DN 74, DN 74A și DN 75, dar din păcate acest proiect s-a oprit odată cu schimbarea Guvernului PSD.

În zona noastră, a Apusenilor, valorificarea roadelor naturii trebuie să fie susținută. Avem diverse sortimente de ciuperci și fructe de pădure, iar locuitorii zonei așteaptă ajutorul guvernanților, așteaptă să fie implementate proiecte specifice zonei în privința valorificării produselor colectate, iar cei care muncesc să primească un preț corect pentru efortul depus. Acest lucru se poate face dacă locuitorii zonei sunt încurajați și sprijiniți în munca lor, iar achiziția produselor colectate se face pe cale legală. Astfel vor fi îndepărtați cei care îi desconsideră pe oameni locului și găsesc tot felul de metode pentru a oferi prețuri cât mai mici celor ce colectează produsele, din dorința de a obține rapid profituri cât mai mari.

Pentru ca zona Munților Apuseni să se dezvolte așa cum ne dorim noi, moții, susținem candidatura președintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, la Consiliul Județean Alba și echipa PSD!

Votați Ioan DÎRZU și consilierii PSD Alba!

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

Executat de SEBEȘANUL MEDIA SRL 

CUI mandatar financiar județean 21200019