În seara zilei de vineri, 10 aprilie 2020, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau pe raza comunei Mihalț, l-au depistat pe un tânăr de 32 de ani, din comună, care fusese implicat într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs de strada Principală din Mihalț.

Tânărul era într-o vădită stare de ebrietate și le-a spus polițiștilor că a ieșit la o plimbare cu autoturismul proaspăt cumpărat, pentru a vedea cum merge.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, dar a refuzat să se supună și acestei proceduri.

Față de tânăr a fost întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de mostre biologice, iar polițiștii l-au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 din 2020.