Luni, 22 iunie, la nici o oră de la momentul în care a emis o nouă avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județul Alba și majoritatea județelor țării, ANM a revenit cu o nouă avertizare, de această dată COD Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. (vezi harta)

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

portocaliu Alertă meteo - COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate  COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate,
Zone afectate: conform textului și hărții

           În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
galben Alertă meteo - COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

       În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.