Zona Munților Apuseni din județul Alba este de marți, 18 august, de la ora 18.00 și până miercuri, 19 august, la ora 13.00, sub incidența unei avertizări meteo Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Potrivit meteorologilor, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 și chiar 40 de litri pe metru pătrat și, pe arii restrânse, 50 și chiar 70 de litri pe metru pătrat.

Restul județului Alba este de marți, 18 august, de la ora 18.00, până miercuri, 19 august, la ora 13.00, sub incidența unei avertizări meteo Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Conform meteorologilor, în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20 și chiar 25 de litri pe metru pătrat și izolat 40 și chiar 50 de litri pe metru pătrat.

Zona Munților Apuseni din județul Alba va fi marți, 18 august, între orele 12.00 și 18.00, sub incidența unei atenționări meteo Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat și izolat 30 și chiar 40 de litri pe metru pătrat.

bb-1 Alertă meteo! Avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Alba