Duminică, 24 mai, DSP Alba a anunțat încă 30 de infectări cu Coronavirus în județ. 27 din cele 30 de cazuri noi COVID-19 au fost depistate în cadrul anchetelor epidemiologice derulate de către specialiștii DSP Alba, fiind contacți ai cazurilor confirmate zilele trecute și 1 persoană depistată pozitiv fără legătură epidemiologică cu cei 29.

Dintre cele 29 de persoane depistate pozitiv SARS COV 2, 27 sunt angajați ai unui operator economic din județul Alba, (se pare că ar fi vorba de SC Alpin 57 Lux Sebeș, cu legătură epidemiologică între ele, acestea fiind domiciliate în mai multe localități din județ.

DSP Alba a demarat ca de fiecare data 2 anchete (una epidemiologică și una a inspectorilor sanitari) asa cum prevede legislația în vigoare.

Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacților direcți și suspendarea temporară a activității operatorului economic până la finalizarea anchetelor și până la efectuarea operațiunilor de igienizare generală și dezinfecție în unitate.

Operatorul economic a fost sancționat cu amenda contravențională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, totodată specialiștii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. În cadrul unității au fost testați sâmbătă, 23 mai, 64 de angajați, urmând ca duminică, 24 mai, să fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19.

DSP Alba continuă să întreprindă măsuri specifice de identificare a cazurilor pozitive COVID-19 și a eventualelor focare, limitarea extinderii precum și de testare a populației conform atribuțiilor și normelor legale în vigoare.

Rugăm populația să evite panica, specialiștii iau ca de fiecare dată măsuri ferme și imediate având ca scop protejarea sănătății publice.