În perioada 8 – 14 iunie 2020, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au organizat, pe raza întregului județ, în special pe tronsoanele de drum cu risc rutier, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente cu consecințe grave.

La acțiune au participat polițiștii rutieri și cei de ordine publică cu atribuții pe linie de circulație rutieră.

Astfel, au fost depistaţi 1.306 de conducători auto care au încălcat normele rutiere, din care aproape 660 circulau cu viteză peste limita legală.

De asemenea, au fost reținute 72 de permise de conducere, din care 20 pentru viteză peste limita legală, 15 pentru conducerea sub influența alcoolului, 17 pentru neacordare de prioritate, 15 pentru depășire neregulamentară și 5 pentru alte abateri.

Au fost retrase 40 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 19 infracțiuni la regimul rutier.

În scopul prevenirii comiterii de accidente rutiere, în calitate de conducători auto, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă:

  • Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare.
  • Respectaţi-vă partenerii de trafic.
  • Nu conduceţi când sunteţi obosit.
  • Evitaţi administrarea medicamentelor ale căror reacţii adverse pot influenţa conducerea autovehiculului.
  • Nu folosiţi telefoanele mobileîn timpul conducerii!
  • Dacă aţi consumat băuturi alcoolice NU CONDUCEŢI!