Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba dorește să mulțumească public mai multor primării din Alba pentru sprijinul prețios acordat și pentru solidaritatea arătată în această perioadă dificilă care testează limitele, inclusiv pe cele financiare. În urma apelului făcut de instituția noastră, 7 autorități publice din județ au răspuns pozitiv și au sărit în ajutorul DSP Alba, oferindu-se să achiziționeze din fonduri proprii kit-uri necesare pentru testare, utilizate în vederea depistării persoanelor infectate cu noul coronavirus SARS-CoV- 2.

Astfel, dorim să adresăm un mare mulțumesc primăriilor Alba Iulia, Sebeș (prin Spitalul Municipal Sebeș), Șugag, Săsciori, Galda, Bucium și Meteș prin bunăvoința cărora au fost asigurate circa 3.000 de teste care vor acoperi necesarul laboratorului DSP Alba pentru o perioadă de aproximativ 2 săptămâni. Reamintim că în prezent la DSP Alba funcționează o linie de testare a noului coronavirus, cu o capacitate de prelucrare de circa 200 de teste/zi.

”În aceste momente solidaritatea este mai importantă decât oricând și poate face diferența. Știm cu toții că în contextul actual testarea este vitală, iar odată cu creșterea capacității de testare au crescut și nevoile privind consumabilele pentru aparatul operat de specialiștii DSP Alba. În condițiile unui buget pentru achiziții limitat și subdimensionat raportat la această situație neprevăzută, ne-am văzut nevoiți să facem apel către primării pentru a putea susține în continuare actualul ritm de testare și am constatat cu bucurie că nu suntem singuri în această luptă. Doresc să le mulțumesc public primarilor care au înțeles să ne ajute în acest demers și le doresc multă sănătate”, Alexandru SINEA, director exectiv al DSP Alba.

Biroul de Presă al DSP Alba