La secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au fost tratați de COVID-19, de la începutul pandemiei și până în prezent, 24 de pacienți. O parte dintre aceștia sufereau și de alte afecțiuni precum insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială și boli cardiace.

Cel mai recent caz a fost declarat vindecat marți, 5 mai 2020, după ce rezultatele a două teste consecutive efectuate au ieșit negative. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani care efectuează dializă și care va fi externat în cursul zilei de miercuri, după 26 de zile de internare. La această oră, în cadrul secției de Boli Infecțioase, sunt internați 10 pacienți bolnavi de COVID-19, cu forme ușoare și medii.

De la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de Boli Infecțioase au primit îngrijiri medicale de specialitate peste 60 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 25 de pacienți au fost transferați la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și Spitalul Municipal Blaj, în baza protocoalelor încheiate în actualul contexte pidemiologic. De asemenea, în cazul a doi pacienți, s-a impus transferul la unități medicale din Sibiu. Cu această ocazie, dorim să evidențiem colaborarea foarte bună pe care o avem cu toate unitățile sanitare, atât în ceea ce privește transferul pacienților confirmați, cât și privind primirea lor.

Totodată, la SJU Alba Iulia au fost internați, de la începutul evoluției pandemiei, aproape 70 de pacienți suspecți, în cazul cărora, ulterior, rezultatele analizelor de laborator au ieșit negative.

În prezent, nu există niciun cadru medical confirmat cu COVID-19, suspect sau aflat în izolare. SJU Alba Iulia efectuează zilnic teste pentru depistarea noului coronavirus SARS-CoV-2, atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți, în propriul laborator.

Transmitem tuturor să respecte cu strictețe măsurile și recomandările autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19.