Joi, 9 iulie, DSP Alba a raportat la nivelul județului 494 persoane pozitive cu Coronavirus (cu 10 mai multe ca ieri), 414 persoane vindecate și 27 de decese.

Miercuri, în Alba au fost prelucrate în total 459 de teste (307 la DSP si 152 la SJU). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 30.363

PRECIZARE: Cazurile nou apărute sunt dispersate în mai multe zone ale județului, în peste 5 localități, astfel încât nu se poate vorbi la acest moment de existența vreunui nou focar. Noile cazuri au fost identificate în urma prezentării persoanelor respective la spitale din județ pentru alte probleme medicale. 8 dintre cei 10 au solicitat internare, în timp ce 2 au refuzat-o. Toate cele 10 noi cazuri prezintă simptome ale bolii ușoare și medii.

”La nivelul județului Alba ne menținem în continuare politica sanitară, și anume aceea de a testa toți pacienții care se prezintă la unitățile sanitare, astfel încât să putem proteja spitalele și cadrele medicale și să evităm apariția unor focare în acest sector vital”, Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.