Ziarul Apulum : Kronospan în țara nimănui. Cum e posibil?

Spread the love

 

 

 

 

 


images

 

Un anunţ public care trebuia să ajungă la cunoştinţa a cel puţin 50 % din cetăţenii municipiului Sebeş, se găseşte ascuns de în pagina Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Agenția Națională pentru Protecția Mediului AB : http://apmab.anpm.ro/dezbatere_publică_sc_kronospan_sebeş_să-111029

Nu înţelegem de ce KRONOSPAN ascunde organizarea unei dezbateri publice privind solicitarea de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu. Trăim în ţara nimănui. Probabil Kronospan şi-a deschis fabricile în România pentru că aici îţi dă voie să ai anunţuri doar pe site-ul ANPM şi într-un ziar cu circulaţie locală. Primăria era datoare moral să informeze cetăţeni în legătură cu acest subiect. Totuşi se pare că primarul se lasă sponsorizat de Kronospan cu tot felul de proiecte oribile (gen finanţarea unui parc pentru copii, cum că ei susţin un mediu mai curat sau sponsorizarea şcolilor din Sebeş cu pal melaminat). Copiii sunt tocmai cei mai afectaţi de formaldehida din aer, particule fine ce nu pot fi reţinute de filtre, nu mai vorbim şi de mirosul înţepător din aproprierea fabricii, etc . Ar fi multe de zis , dar principalul nostru scop este acela de a vă informa şi de a vă invita în data de 08.11.2013, începând cu ora 16.00, la Colegiul Naţional « Lucian Blaga », Str. Călugăreni nr.49, localitatea Sebeş, judeţul Alba pentru a participa la dezbaterea publică legată de acest subiect.

 

 

Agentia pentru Protectia Mediului Alba anunta publicului interesat organizarea sedintei de dezbatere publica privind solicitarea de revizuire a autorizatiei integrate de mediunr.SB 67/2007, revizuita la 01.03.2010 pentru activitatea desfasurata de SC KRONOSPAN SEBES SA pe amplasamentul din localitatea Sebes, str. Mihail Kogalniceanu nr.59, jud. Alba.
Activitatea se incadreaza in anexa nr.1 a OUG 152/2005 privind controlul integrat al poluarii, modificata si aprobata de Legea 84/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, la punctul:
4.1. Instalatii chimice pentru producerea de substante chimice organice de baza: hidrocarburi ce contin oxigen, precum: alcooli, aldehide, cetone, acizi carboxilici, esteri, acetaţi, eteri, peroxizi, rasini epoxidice.
1.1. Instalatii de ardere cu o putere nominala mai mare de 50 MW.
Dezbaterea publica va avea loc in data de 08.11.2013, incepand cu ora16.00,la Colegiul National « Lucian Blaga », Str.Calugareni nr.49, loc. Sebes, jud. Alba
Informatiile privind potentialul impact asupra mediului al activitatii pentru care se solicita revizuireaautorizatiei integrate de mediu se pot obtine de la sediul Agentiei pentru Protecţia Mediului Alba, str. Lalelelor, nr.7B, jud. Alba, zilnic: luni – joi, intre orele 8-16 si vineri intre orele 8-14 si la sediul SC Kronospan Sebes SA, loc. Sebes str. Mihail Kogalniceanu nr.59, jud. Alba.
Observatiile, sugestiile şi propunerile publicului se primesc in scris la sediul Agentiei pentru Protecţia Mediului Alba sau prin e-mail la office@apmab.anpm.ro pana la data dezbaterii publice –08.11.2013

– See more at: http://ziarulapulum.ro/kronospan-in-tara-nimanui-cum-e-posibil/#sthash.uu6kQIdp.dpuf


Spread the love

Comentarii

Comentarii