SEBEŞ: Festivalul cântecului popular românesc „Felician Fărcaşiu”

Spread the love

În perioada 7-8 noiembrie 2014 la Sebeş va avea loc a XII-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu”. În fiecare toamnă evenimentul reuneşte pe scena Casei de Cultură din Sebeş valoroşi interpreţi ai folclorului românesc.

Festivalul-Concurs „Felician Fărcaşiu” este organizat de Primăria Municipiul Sebeş, Consiliul Local Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş.

Scopul Festivalului este descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din diferite zone culturale ale ţării.

La concurs sunt invitaţi să participe solişti vocali de muzică populară – amatori din întreaga ţară – având vârsta cuprinsă între 15-30 ani.

Soliştii vocali vor prezenta atât la preselecţie cât şi în concurs două cântece, din zona din care provin, unul cu acompaniament orchestral şi celălalt fără acompaniament orchestral (doină, bocet, baladă). Se va acorda un premiu special pentru cea mai bună interpretare o unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşiu.

Înscrierile se fac pe baza fişelor de concurs şi a partiturilor muzicale pentru acompaniament orchestral, care vor fi trimise pe adresa Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, bd. Lucian Blaga, nr. 45, cod poştal 515800, fax:0258.732.844, tel.0258.732.939, până la data de 07 noiembrie 2014 şi pe e-mail cclb_sebes@yahoo.com.

Preselecţia va avea loc în data de 7 noiembrie 2014, ora 11.00, la sediul Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş. Concurenţilor care nu trec de preselecţie nu li se mai asigură masa şi cazarea pentru a doua zi, când va avea loc festivitatea de premiere şi gala laureaţilor.


Spread the love

Comentarii

Comentarii