Scrisoarea unui Sebesan despre Kronospan. “DEZASTRUL ECOLOGIC DE LA SEBES implineste 15 Ani.”

Spread the love

Se implinesc 15 ani de cand sebeseni trimit sesizari si la Presedentie si la Primul Ministru,dar fara nici un rezultat. Le-am trimis “spre competenta solutionare”,dar rezultatul este nul.
La Sebes nu avem un poluator oarecare,obisnuit, ci este ceva care depaseste cele mai pesimiste prognoze de poluare.
In curand vom demara noi actiuni fara precedent in Romania impotriva Groaznicului Poluator.
Ori le retrageti absolut toate autorizatiile de mediu si-i determinati sa-si mute investitia,ori inseamna ca nu doriti sa faceti nimic pentru un mediu sanatos la Sebes.
Cu sferturi si jumatati de masura nu se mai poate. Si va rugam sa ne intelegeti disperarea, aproape in fiecare zi vad norii de gaze toxice cu poluanti PM10 care ieseau ca niste CAPETE DE BALAUR,in directia Alba Iulia ,depasind linia orizontului,aruncand peste Sebes,peste pomi ,plante, un praf toxic, praf cancerigen,care ajunge in plamanii nostrii si ne poate imbolnavi de cancer.O IMAGINE DE COSMAR,care ni se ofera ZILNIC de catre POLUATORUL KRONOSPAN. Cind un sebesan pronunta cuvantul formaldehida se gandeste imediat la CRIMA ORGANIZATA IMPOTRIVA SANATATII SI VIETII OAMENILOR DIN SEBES. Probabil in privinta poluarii,Sebesul a ajuns mai rau ca Zlatna sau Copsa Mica.
Si nu de o zi sau doua ci de peste 15 ani.
Am ajuns la limita rabdarii.

Sebesenii si-au pierdut speranta ca cineva le va asigura DREPTUL CONSTITUTIONAL DE A TRAI INTR-UN MEDIU CURAT. La Sebes NUMAI Poluatorul are dreptul de a ne inbolnavi si de a ne omori cu zile.Autoritatilor le este frica sa puna piciorul in prag, si sa opreasca poluarea cancerigena de la Sebes. Pana cand?
Sper din tot sufletul sa publicati aceasta scrisoare .
Marcel


Spread the love

Comentarii

Comentarii