SC Greendays SRL Sebeș în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeș, desfășoară în perioada 12 -24 martie 2018, Campania „Păstrează Sebeșul Curat! Reciclează! Reutilizează!”

Spread the love

      SC Greendays SRL Sebeș în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeș, desfășoară  în perioada 12 -24 martie 2018, Campania „Păstrează Sebeșul Curat! Reciclează! Reutilizează!”, destinată elevilor din 10 școli sebeșene.
Aceștia vor învăța despre necesitatea reciclării deșeurilor de ambalaje și vor avea posibilitatea să aplice colectarea selectivă prin intermediul recipientelor dedicate, pe care le-au primit în prealabil din partea operatorului de salubrizare. Elevii și preșcolarii din instituțiile de învățământ participante, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, vor primi materiale educative, atractive, dedicate special vârstei și capacităților lor de învățare, despre cum să sorteze deșeurile și de ce este importantă reciclarea pentru protejarea mediului înconjurător.
Concomitent, pe parcursul campaniei, cele 10 de centre de învățământ participante la proiect se vor întrece în cadrul unei competiții de colectare a deșeurilor de ambalaje, primele trei clasate primind premii.
      În data de 24 martie 2018, toți cetățenii Sebeșului, de la cei mari până la cei mici, vor participa la adunarea gunoaielor din oraș. „Campania din școli, pe care noi o sprijinim, are ca scop principal conștientizarea cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor. Copiii trebuie să aibă un comportament eco-responsabil și totodată îi pot influența la rândul lor pe cei apropiați să păstreze orașul curat. De asemenea, chemăm toți cetățenii Sebeșului, în data de 24 martie, să ni se alăture într-o campanie extinsă, să facem din nou curățenie în zonele vulnerabile și să fim tot mai hotărâți că nu glumim cu aceste deșeuri.
     Deja implementăm măsuri împotriva celor care nu respectă prevederile legale privind depozitarea deșeurilor și vom face pași importanți în acest sens, prin amplasarea unor camere de supraveghere în zonele cu probleme” a declarat primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor . „Educația în școala este doar un pas spre responsabilizarea sebeșenilor, întrucât drumul deșeului spre reciclare începe cu noi.
Numai prin contribuția fiecăruia putem atinge obiectivele naționale de 55% reciclare pentru deșeurile de ambalaje. Împreună cu partenerii locali din municipiul Sebeș suntem preocupați de accesul populației la serviciile de colectare separată și de o gestiune eficientă, astfel încât să reușim să deviem spre reciclare cât mai multe tone de deșeuri de ambalaje de plastic, sticlă, hârtie-carton, și metal” a menționat directorul general al companiei Greendays Sebeș.


Spread the love

Comentarii

Comentarii