Romi Dragosin: MESAJ PENTRU CETĂȚENII MUNICIPIULUI SEBEȘ

Spread the love

Mă numesc DRAGOSIN PETRU ROMI și sunt nominalizat de Partidul Social Democrat (PSD) pentru a candida la funcția de PRIMAR al Municipiului Sebeș. Această nominalizare mă onorează și, în același timp, mă obligă ca în perioada ce a mai rămas până la alegerile locale din luna iunie 2016 să demonstrez concetățenilor mei că merit să fiu primarul lor în următorul mandat și pot, prin activitatea pe care o voi depune, să contribui, alături de ceilalți reprezentanți ai administrației publice din Sebeș, la infrumusețarea ambianței în care trăiesc, la îmbunătățirea serviciilor publice de care beneficiază și nu, în ultimul rând, la crearea unei stări de spirit dominate de mândria de a fi cetățean al unui oraș, binecuvântat de DUMNEZEU, cu o economie puternică, cu un număr îndestulător de locuri de muncă, cu un învațământ performant, deci, cu premize positive, dar care, cu siguranță pot fi îmbunătățite.

In cele ce urmează voi prezenta câteva elemente de bază ale biografiei mele personale si profesionale. M-am nascut la Sebeș, în anul 1960, într-o veche familie de sebeșeni, oameni gospodari, credincioși care m-au crescut în spiritul sănătos al educației simple, dar durabile, așa cum românii au știut dintotdeauna să o facă. Această educație din familie a avut o componentă importantă, specifică familiilor din Sebeș, legată de cultivarea dragostei si respectului față de localitatea natală. A fost, în fapt, momentul în care în familie mi-au fost predate “primele lecții”, adică ce trebuie să faci ca să fii un bun gospodar astfel încât casa, gospodăria, grădina, strada să fie frumoase, curate și întreținute mai bine ca la alte gospodării.

Acest spirit domina la acel moment cetățenii orașului nostru și avea efecte pozitive în ce privește aspectul de oraș cu oameni gospodari ai Sebeșului. Poate că și azi ar fi foarte bine să reușim resuscitarea acelui spirit de odinioară. Am urmat pașii firești de pregătire în orașul natal, și, la vârsta majoratului, am urmat cursurile universitare tehnice devenind inginer. După finalizarea studiilor universitare, m-am întors în orașul natal, mi-am întemeiat o familie și până în prezent mi-am desfășurat activitatea in diverse unități economice din Sebeș sau din Alba-Iulia. Această afinitate specială pentru localitatea natală am reușit cred să o transmit si unicului meu băiat, Corneliu, absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș și a cursurilor Universității Tehnice din Cluj, dar și a masteratului, care deja încearcă să caute variante pentru a se întoarce în Sebeș căci, prin educația pe care i-am oferit-o, i-am insuflat constant dragostea față de localitatea natală. Începând cu anul 2000, m-am implicat și în activitatea administrative, fie, în calitate de consilier local, fie, în cea de consilier județean și pot afirma că am acumulat o importantă experiență extrem de utilă pentru situația în care prin votul dumneavoastră voi fi ales primar al Municipiului Sebeș.

Cu siguranță că azi când politicienii au fost discreditați sistematic, este extrem de dificil să te prezinți în fața oamenilor și să fii crezut că intenția de a deveni, de exemplu, primar ar fi dominată de dorința de a face bine. Pot să vă spun însă, cu riscul ca acest mesaj să nu fie perceput corect, de către toți cu care îl veți citi, în spiritul și, mai ales, în litera lui, că mă înham în acest demers cu gândul și cu convingerea că nu vă voi dezamagi și că veți avea în mine, primarul ROMI DRAGOSIN, pe prietenul și pe colaboratorul dumneavoastră, care iși va dedica cel puțin următorii patru ani să vă facă traiul mai frumos, mai bun și mai demn. Mi-aș dori, în același timp, ca toți concetățenii mei și orice alți cetățeni ai acestei țări, să știe că Sebeșul va avea pentru următorii patru ani un primar al urbei care știe cum trebuie să fie un adevărat conducător, cum trebuie să fie sprijin pentru cei necajiti, cum trebuie sa-i trateze pe investitorii români, dar și pe cei străini, și, mai ales, cum trebuie sa foloseasca toate resursele umane si materiale ale acestui oraș în scopul consolidării lui ca urbe importanta pe harta Europei de azi. Nu mi-am propus prin acest material să evindențiez elemente pozitive sau negative ale Sebesului. Pot să vă spun că pentru lucrurile bune realizate țin să le multumesc primarilor de până acum, iar în ceea ce privește lucrurile mai puțin bune, știu ce trebuie să fac pentru ca ele să nu se mai repete .

Acestea au fost gândurile mele în acest moment important din evoluția mea profesională și administrativă și nu-mi rămâne decât să vă asigur că voi face o campanie electorală pozitivă, constructivă, cu gândul permanent la faptul că doar uniți vom avea șansa să ne manifestăm demn și să fim respectați atât că cetățeni ai Sebeșului, cât și ca români. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Petru-Romi DRAGOSIN


Spread the love

Comentarii

Comentarii