OPTIMISM: Tronsonul III al autostrăzii Orăştie-Sibiu se deschide luni!

Spread the love

Optimism mare în ce priveşte deschiderea tronsonului III al autostrăzii Orăştie-Sibiu. Conform jurnaliştilor sibieni de la http://www.turnulsfatului.ro/, aproximativ 300 de metri de terasament din ”zona critică” au mai rămas de acoperit cu asfalt pe lotul III al autostrăzii Orăștie – Sibiu (între Cunța, județul Alba, și Săliște, judeţul Sibiu).
Conform celor de la turnulsfatului.ro traficul pe cei 22 de kilometri ai lotului III se va deschide în cursul zilei de luni, 10 noiembrie, potrivit înțelegerii dintre constructori și autorități. Până atunci, muncitorii de la Impregilo SpA mai au de finisat calea de rulare pe aproximativ patru kilometri, dintre care câteva sute sunt încă neasfaltate – este vorba de zona de la km 60 al autostrăzii (dincolo de viaductul de la Aciliu, înspre Sebeș ). Marți după-amiază, constructorii mai așterneau câteva straturi de terasament pe cele câteva sute de metri neasfaltați.
Pe restul lotului, lucrările care afectează în mod direct calea de rulare sunt finalizate.
Chiar și cu traficul rutier deschis în cadrul unei ceremonii oficiale, lucrările pentru lotul III sunt departe de a fi finalizate: mai sunt necesare defrișări și excavații în zona nodului de la Apoldu de Jos, mai trebuie amenajate rigolele care vor lega acel sistem de captare a apelor rezultate în urma precipitațiilor (câteva sute de gropi umplute cu piatră spartă și apoi acoperite cu pământ), mai trebuie efectuate lucrări de deep-mixing (stabilizare a solului) într-o parte și alta a căii de rulare, mai trebuie efectuate o serie de taluzări ale dealurilor din zona viaductului de la Aciliu, mai sunt de construit și finalizat spațiile de servicii situate în apropiere de Miercurea Băi. Constructorii estimau că aceste lucrări se vor încheia în vara anului viitor, fără afectarea traficului rutier.
Lotul III trebuia deschis încă din aprilie anul trecut.
Loturile I, II şi IV ale acestei autostrăzi au fost deschise în decembrie 2014.
sursa:http://www.turnulsfatului.ro/27819/autostrada-orastie-ndash-sibiu-lot-iii-cu-sase-zile-inainte-de-deschiderea-traficului:-muncitorii-lucreaza-non-stop-%7C-video-si-foto.html?sst=autostrada


Spread the love

Comentarii

Comentarii