„LET`S DO IT, ROMANIA!” – ZIUA NAŢIONALĂ DE CURĂŢENIE, 24 septembrie 2016 Sebeş

Spread the love

Primăria Municipiului Sebeş este partener oficial şi susţine proiectul Ziua Naţională de Curăţenie, Let`s Do It, Romania!, eveniment care va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2016, în intervalul orar 8,00 – 17,00.
Misiunea proiectului este aceea de a mobiliza autorităţile, cetăţenii, societatea civilă, companiile private, pentru acţiuni de ecologizare a arealelor naturale din preajma localităţilor. Proiectul a luat naştere în urmă cu 7 ani, fiind un simbol al voluntariatului în ţara noastră. Bilanţul românilor mobilizaţi până în prezent ajunge la circa 1.200.000 de persoane, care au contribuit decisiv la sublinierea importanţei deşeurilor. Menţionăm faptul că Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internaţională “Let`s Do It, World!“.
La acţiunea din municipiul Sebeş şi-au anunţat participarea voluntari din cadrul primăriei, instituţiilor subordonate, existând în acelaşi timp şi o campanie în şcoli, în vederea identificării voluntarilor dispuşi să se implice. În acest sens, vă informăm că a fost creat un punct de informare pentru cetăţeni, în cadrul Primăriei Municipiului Sebeş, responsabil doamna Simona Ekart, iar informaţii suplimentare pot fi solicitate la numerele de telefon: 0258 731318, 731006, 731004, 0358401146, 0358401147.
Primăria Municipiului Sebeş va asigura sacii de colectare a deşeurilor, inclusiv colectarea selectivă, echipamentele de protecţie şi cele de igienă. Toţi voluntarii sunt aşteptaţi, pentru înregistrare, sâmbătă, 24 septembrie 2016, în intervalul orar 08,00 – 09,00, la sediul primăriei. Transportul voluntarilor se va face cu mijloace de transport asigurate de către Primăria Municipiului Sebeş, iar colectarea şi transportul deşeurilor rezultate vor fi asigurate de S.P.A.P. Sebeş, în parteneriat cu S.C. Green Days S.R.L., care are şi posibilitate de valorificare.
Poliţia Locală va avea mai multe echipaje de intervenţie, care vor patrula în aceste zone pentru asigurarea ordinii publice.
Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deşeuri va fi realizată prin intermediul aplicaţiei “Let`s Do It, Romania!”. Voluntarii “Let`s Do It, Romania!” sunt invitaţi să descarce gratuit aplicaţia de mobil, disponibilă pentru IPhone și Android, să raporteze zone cu deşeuri și să intre astfel într-o competiţie unde cei mai harnici cartatori pot câştiga premii în valoare de 5000 Euro (aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumeţii). Regulamentul competiţiei se găseşte pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deşeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deşeurilor, pentru a fi curăţate pe 24 septembrie 2016.
DORIN NISTOR,
Primarul Municipiului Sebeş


Spread the love

Comentarii

Comentarii