Fost primar al Sebeșului, implicat in dezastrul ecologic din Pianul de Jos.

Spread the love

Garda de Mediu Alba a deschis o anchetă după ce o societate comercială din Pianu de Jos a îngropat aproximativ 20.000 de găini și pui, chiar daca  a fost înștiințată că pasarile trebuie incinerate.

Din informarea  făcuta  de autorități reiese faptul că reprezentantul firmei, avea pretenția unei derogări  de la legislația în vigoare, prin care să îngroape găinile moarte pe un teren nepazit, apartinad unei societăți comerciale, reprezentata de fostul primar al Sebesului, Mugurel Liviu Sarbu in caliatate de Director.

 

Astfel, în ciuda avertismentelor  primite de la DSVSA Alba, prin care nu i se acorda nicio derogare de la Regulamentul CE nr.1069/2009, societatea a hotărât să încalce legea, fără să țină cont de pericolul ecologic pe care îl poate provoca.

Conform autorizației integrate de mediu, firma era obligată să elimine păsările moarte prin incinerare, doar în caz de forță  majoră, adică în perioada unor epizootii, se pot îngropa  cu stricta supraveghere și control al Autorității Sanitar Veterinare.  În acest caz moartea celor cca 20.000 de capete  găini ouătoare nu s-a datorat unei epizootii, cauza morții fiind asfixiere mecanică, motivând o defecțiune la sistemul electric.

Oare gainile au fost ingropate toate?

 

Redactie


Spread the love

Comentarii

Comentarii