Dragi concetăţeni din Sebeş, Petreşti, Lancrăm şi Răhău

Spread the love

Eu Berghezan Vasile candidat la funcţia de primar al municipiului Sebeş şi echipa de consilieri ai UNPR vă propunem o întoarcere în timp.

Haideți să facem un exercițiu de memorie și să ne reamintim câte ceva din experiența alegerilor trecute la funcția de primar al orașului Sebeș.

De fiecare dată, bătălie grea pentru scaunul de primar. Hărmălaie multă, promisiuni și mai multe – o campanie electorală istovitoare pentru viitorii aleși ai administrației orașului Sebeș.

Se numără voturile, este numit câștigătorul fotoliului de primar… care cu vocea pierită de strigat lozinci și promisiuni la radio și în megafoane, cu brațele ostenite de multele mâini strânse pe străzi, cu bătături în tălpi pe aceleași drumuri neasfaltate, pavate cu promisiuni, cu gura strâmbă într-un rictus, ce a fost zâmbet cândva, viitorul edil al orașului răsuflă ușurat.

O poveste mai veche spune ca a fost odata un primar

Care dupa ce a castigat alegerile, ca să-și revină și să își recapete forțele sa gândit că ar fi bine să-și înceapă mandatul de primar cu un scurt concediu de odihnă, de preferință într-un loc exotic; zis și făcut.

De acolo se întoarce plin de elan, își probează fotoliul de primar, care culmea i se pare foarte comod și i se potrivește. Gândește în sinea  lui că, chiar îl merită, doar s-a zbătut și s-a bătut cu toate ”armele” partidului și cele personale ca să ajungă aici și se rotește visător în fotoliul de primar.

Se va zbate să… și dintr-o dată i se zbate o pleopă și își aduce aminte că are niște polițe de plătit adversarilor politici, că are de onorat niște cereri a unor grupuri de interese care l-au susținut și l-au finanțat în campania electorală… și iarăși problemele reale ale cetățenilor de rând ai orașului respectiv rămân în așteptare…

Și până le-a rezolvat pe toate acestea au trecut  vreo 2 ani de mandat și n-a făcut nimic pentru el și pentru familia lui. Așa că rodat într-ale administrației își aranjează câteva afaceri finanțate din fonduri europene, niște ouă gălbenele, căci știți cum spuneau bunicii că în fiecare ou găsești un bănuț de aur.. cu care poți să-ți cumperi chiar tu cloșca cu puii de aur. S-au în cazul altui primar sa  ”pregătit” pentru întoarcerea la vechiul loc de muncă, director cu acte si concedii de odihna petrecute pe banii companiei la o bază sportivă la cota 1800, bașca cu câțva bani albi pentru zile negre din comisioane obținute de la firmele de casa cu obiect de activitate-reparții și reabilitări clădiri.

Cam atat cu vechea poveste.

Probabil tot așa s-au zbătut în ultimele 2-3 mandate foștii primari, scoși în față de marile partide(PSD,PNL…) pentru binele cetățeanului onest, modest și răbdător al orașului Sebeș – masă de manevră în campaniile electorale, pusă în conservare până la alegerile următoare, adică acestea ce vor urma în 5 iunie 2016.

Dacă vreți să aveți un primar din aceeași pepinieră, a acelorași partide votați cum ați mai votat și îngăduiți-le să vă folosească iarăși ca masă de manevră.

Jos colopul de aşa aleşi locali.

 


Spread the love

Comentarii

Comentarii