Cum poate să mănânce sănătos un om care nu are timp să mănânce deloc.

Spread the love

Birou-pat. Proiecte, termene de predare, masina in service, facturi, comisioane pentru parinti, obligatii fata de prieteni, cumparaturi, birocratie, zero timp liber. Dar ce zic eu timp liber… zero timp.

Aceasta enumerare nu e iesita din comun pentru nimeni.  Am ajuns la “performanta” de a trai – din ce in ce mai mult si mai multi – ca o oala sub presiune. Mai avem putin si explodam. Cel mai frecvent raspuns la intrebarea “Ce faci?” este “Nu am timp!”.
Si daca nu il rostim mot-a-mot si, in virtutea retelelor de socializare, mimam aproape perfect scenariul unei vieti de nota zece, resimtim zilnic aceasta scurgere necontrolata a timpului.

Da, s-a pierdut controlul. Asta e sentimentul pe care il am de fiecare data cand analizez ce se intampla in jurul meu. Oamenii vor sa faca atat de multe incat, paradoxal, nu mai au timp sa faca nimic.

Ce alegi sa faci cand nu ai timp sa faci nimic?

Si atunci stau si ma intreb – cum poate un om care traieste pe pilot automat sa duca o viata santatoasa? Cum se hraneste corect? Ce “plan de bataie” foloseste asa incat sa nu ajunga la epuizare din cauza ritmului haotic de alimentatie?
Pentru a nu ajunge la extenuare – pentru ca un astfel de ritm fix acolo te trimite – ai nevoie de resurse, de nutrienti, vitamine, minerale, proteine. Cum rezolva problema asta un om care nu are niciodata timp?

Pentru ca am fost deseori in situatia asta, am cautat in permanenta solutii. In paralel cu faptul ca nu am mai “turat motoarele” la fel de tare si am incercat sa imi organizez viata in asa fel incat sa nu mai fac niciun fel de exces si sa nu mai abuzez de propriul timp si corp, am descoperit tot felul de aparate care m-au ajutat sa mananc pe cat de sanatos se poate.

Noua mea descoperire – EXTRACTORUL DE NUTRIENTI

Stiti ca eu sunt fana smoothie-urilor! Pentru ca se prepara rapid si se consuma la fel de rapid, am dezvoltat o reala pasiune pentru ele. Am testat, cred, tot ce se poate testa in domeniu. “Testele” implica nu numai combinatii inedite de ingrediente, ci si storcatoare, blendere, mixere.

Cu turatie rapida, cu turatie lenta, cu sistem de strivire, prin centrifugare, stoarcere sau taiere, ma indoiesc ca mi-a scapat ceva. Fiind la curent cu tot ce apare pe piata, am descoperit un… EXTRACTOR DE NUTRIENTI!!!

Stiu ca suna atipic, dar NutriBullet – caci despre el e vorba – e ceva cu totul inovator! Happy me!

Stiu ca nu ai timp sa gatesti mereu. Dar poti sa mananci sanatos in fiecare zi cu Nutribullet. Eu m-am tot jucat cu tot felul de combinatii de fructe si legume si niciodata nu am dat gres!

Preferata mea e reteta aceasta:

http://www.andreearaicu.ro/blog/reviews-by-andreea/cum-poate-sa-manance-sanatos-un-om-care-nu-timp-sa-manance-deloc


Spread the love

Comentarii

Comentarii