Cu bicicleta la Şureanu Mountain Bike

Spread the love

Pe 30 august 2014, va avea loc competiția Șureanu Mountain Bike, prima de acest gen din zona Șureanu. De asemenea pe 23 august se desfăşoară Șureanu Mountain Race…

Șureanu Mountain Bike

Șureanu Mountain Bike închide prima ediție a Șureanu Mountain Festival, 30 iulie – 31 august 2014) este o competiție organizată de Consiliul Județean Alba, în colaborare cu Alba Sport Vision și clubul „Bicheru-Cycling”. Competiția vrea să fie un prim punct de plecare pentru o viitoare competiție de XCM, care va avea loc la anul în zona Munților Șureanu. Are ca scop promovarea zonei, împreună cu potențialul activităților sportive multiple ce pot avea loc acolo pe timp de vară. Traseul a fost ales cu scop recreațional pentru amatori și este ușor, accesibil tuturor pasionaților de mountain bike. Este ciclabil indiferent de vreme, fiind în totalitate pe drumuri forestiere largi, ce trec prin păduri de brad dar și prin gol alpin.

Ora de începere: 12.00
Înscrierea în concurs: gratuită, la centrul de informare de la Aprés-ski Ada, Domeniul Schiabil Șureanu. Centrul de informare va funcționa între 29 – 30 august 2014.
Traseul: plecare Aprés-ski Ada – bază Domeniul Schiabil Șureanu – stâna Puru – Poarta Raiului – stâna Prisaca – intersecție Valea Cugirului – Poarta Raiului – bază Domeniul Schiabil Șureanu – sosire Aprés-ski Ada
Lungimea traseului: 20 km
Elevația traseului (minim; maxim): 1.349 m; 1.772 m
Diferența de nivel: maxim 580 m
Categorii în cadrul concursului:
1) Juniori (Masculin și Feminin) – 14 și 18 ani
2) Masculin – 18 și 35 ani
3) Masculin – peste 35 ani
4) Feminin Open – peste 18 ani
(categoriile pot suferi modificări în funcție de numărul participanților prezenți la fața locului, în ziua concursului)
Spații de cazare: Hotel „Sf. Petru”, Pensiunea „Șureanu”, Pensiunea „Bellamy”, Cabana „Nuța” și la cabanele din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei (detalii pe www.schisureanu.ro)
Zonă de campare: Aprés-ski Ada (în zona Curmătura Șureanu)
Parcare: Aprés-ski Ada; Hotel „Sf. Petru”; Poarta Raiului
Acces spre centrul de înscriere de la Aprés-ski Ada: accesul începe din Sebeș, pe șoseaua Transalpina (DN 67 C), care este deschisă până la barajul Oașa. Când ajungi la baraj, faci dreapta pe drumul neasfaltat (DJ 704) și vei trece pe lângă mănăstirea Oașa, prin Luncile Prigoanei și vei ajunge, apoi, în Poarta Raiului, de unde drumul continuă direct până la Domeniul Schiabil Șureanu. De la baza pârtiilor, drumul urcă la dreapta spre Cabana Șureanu. După aproximativ 1,5 km faci stânga iar drumul continuă până la Aprés-ski Ada. Distanță totală față de Sebeș: 81 km. Atenție, drumul de la barajul Oașa până la Aprés-ski Ada este accidentat și poate pune probleme mașinilor cu gardă joasă.
Coordonate GPS pentru Poarta Raiului: 45.345891, 23.313529
Detalii suplimentare:
0744.632.939 Robert Marian, Club „Bicheru-Cycling”
0762.501.913 Rareș Tileagă, Serviciul Turism al Consiliului Județean Alba

Şureanu Mountain Festival

Șureanu Mountain Festival e un eveniment cultural-sportiv care celebrează aventura, tradiția și aerul curat și este conceput ca vector de imagine pentru Munții Șureanu, fiind structurat pe cinci mari componente: tabără cu corturi, fotografie, alergare, etnografie și cicloturism. Pe parcursul lunii august, cât durează festivalul, fiecăreia dintre aceste cinci componente îi va fi rezervat un weekend, o zi sau chiar o săptămână. Iată, mai jos, principalul program al festivalului:
Tabără cu corturi: 28 iulie – 4 august
Concurs foto „Alba sub lumini de Oscar”: 30 – 31 iulie
Inaugurarea stânii ecologice Puru: 16 august
Competiție de alergare „Mountain Race”: 23 august
Competiție de alergare „Mountain Bike”: 30 august
Totul va avea loc în aer liber și în perimetrul celor trei mari zone în care se va desfășura festivalul: inconfundabila Poarta Raiului, zona extrem de întinsă a Luncilor Prigoanei și celebra Transalpina. Sunt cele trei spații care aparțin sitului natural „Frumoasa” și care vor defini, în viitorul apropiat, o parte importantă a turismului din Carpați. Te așteptăm la Șureanu Mountain Festival, festivalul celor care iubesc și înțeleg natura.
Șureanu Mountain Festival este organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Comunei Săsciori, Primăria Comunei Șugag, Primăria Municipiului Alba Iulia, Hotel „Sf. Petru” și Clubul „Bicheru-Cycling”. Sponsori: Alba Sport Vision și Obiectiv Sport


Spread the love

Comentarii

Comentarii