CNADNR: Nu am semnat recepţia la lotul III al autostrăzii Orăştie-Sibiu

Spread the love

CNADNR se joaca de-a baba oarba cu tronsonul III al autostrăzii Sebeş Turda, porţiune de 22 de kilometri situată între Cunţa şi Sălişte.
După ce circulaţia s-a deschis pe respectivul tronson cu mare fast, participând la aşa zisă festivitate, să o spunem pe şleau făcută în campanie electorală, premierul Ponta din autocar, atunci candidat la alegerile prezidenţiale, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a dat şi vreo două ture pe respectivul tronson declarându-se mulţumit, şi directorul Companiei Naţionale de Atostrăzi şi Drumuri Naţionale, Narcis Neaga, acum sunt probleme cu asfaltul.
Mai precis pe anumite porţiuni au apărut fisuri care au fost remediate de constructor, o crăpătură cu o lungime de aproximativ zece metri și cu o lățime de aproape un centimetru a apărut marți după-amiaza pe mijlocul benzii întâi a lotului de autostradă.
Zona în care a apărut fisura se află la km 60, acolo unde muncitorii de la Impregilo SpA au lucrat non-stop înaintea deschiderii traficului.
Dar semnul întrebării este: Este sigură circulaţia pe acest tronson?
Asta deoarece încă de la inaugurare directorul CNADNR, Narcis Neaga declara sec că aşa cum se circulă pe Valea Oltului se va face şi aici, iar Ioan Rus, ministrul Transporturilor declara şi mai sec: “Lucrările ce mai sunt de făcut nu afectează siguranţa circulaţiei. Cei de la CNADNR şi constructorii m-au asigurat că în zonele în care sunt alunecări de teren vor fi în următoarea perioadă utilaje pentru evitarea unor probleme. Dacă se întâmplă ceva constructorul este răspunzător(…) Premierul Ponta s-a declarat mulţumit de ce a văzut şi mi-a urat sănătate”.
Astăzi după problemele apărute CNADNR ne transmite sec că nu s-a semnat recepţia lucrărilor. Atunci ce s-a inaugurat? Să mai înţelegem ceva!
Iată comunicatul CNADNR cu privire la această problemă:
“Urmare informaţiilor furnizate de mass media privind “crăpăturile apărute în asfaltul Lotului III al Autostrăzii Sibiu – Orăştie”, CNADNR SA face următoarele precizări: Precizăm că recepţia lucrărilor nu a fost efectuată şi reamintim că traficul rutier pe tronsonul deautostradă Orăştie – Sibiu Lot 3 a fost deschis în data de 14.11.2014. Astfel, recepţia lucrărilor pentruacest lot al Autostrăzii Orăştie – Sibiu va fi efectuată doar atunci când Antreprenorul va remedia toatedegradările superficiale apărute pe acest sector de drum.
În privinţa apariţiei unor fisuri la poziţia km 60+660 Calea 1 de pe Autostradă Orăştie – Sibiu, lot 3, km 43+855 –km 65+965, menţionăm că investigaţiile au arătat că fisurile sunt de natură superficială şi nu afectează stabilitatea corpului autostrăzii şi siguranţa traficului rutier.
Referitor la remedierea defectelor apărute atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi înperioada de garanţie (4 ani), precizăm că responsabilitatea revine în totalitate Antreprenorului conform prevederilor contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, km43+855 – km 65+965”. În acest sens, menţionăm că lucrările de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului, fără costuri suplimentare pentru CNADNR SA.
În prezent se investighează cauzele care au determinat producerea acestor fisuri în vederea stabilirii măsurilor de remediere necesare. Antreprenorul şi Consultantul aplică un program permanent demonitorizare zilnică, urmărind astfel evoluţia acestui fenomen în vederea remedierii defectelor constatate.
Precizăm că în cazuistica de specialitate, astfel de degradări superficiale s-au constatat în exploatarea şi a
altor autostrăzi şi drumuri noi:”


Spread the love

Comentarii

Comentarii