Centrul istoric al Sebesului neglijat de autorități.

Spread the love

Cine credeți ca încalcă legea în această situație, primăria pentru ca nu ia masuri sau partidul PMP și ceilalți 3 care au amplasat bannere lângă zidul cetății din centrul municipiului Sebes?

E bine de știut că aglomerarea panourilor colorate şi a bannerelor publicitare dăunează imaginii centrului istoric.
Cei care doresc să facă cunoscut numele, oferta profilul firmei sau al partidului PMP, apelează adesea la metode care afectează aspectul general, îngrijit al clădirii şi al zonei unde le amplasează. Municipalitatea ar trebui sa-i atenţioneze pe cei care doresc să le amplaseze ca în prima faza să se consulte cu serviciul de specialitate din cadrul primăriei şi cu Direcţia pentru Monumente Istorice pentru a face cea mai bună alegere în amplasarea corectă a acestora.

Documentaţia depusă la cele două instituţii în vederea autorizării va fi însoţită de un plan de situaţie, de un releveu al faţadei şi al faţadelor învecinate şi completată cu detalii privind inscripţiile care doresc a fi folosite – număr, dispoziţii, dimensiuni, materiale, culoare, iluminare – împreună cu un memoriu explicativ.

Cererile de autorizaţie trebuie să fie însoţite de documente grafice care să ajute la înţelegerea proiectului şi de eşantioane de materiale şi culori.

Aspectul general va fi în acord cu arhitectura imobilului şi a imobilelor vecine. Este recomandată folosirea materialelor de calitate, grafisme tradiţionale care figureaza simbolic activitatea, efecte de transparenţă şi decupaj. De asemenea, este recomandată folosirea dimensiunilor mici, discrete, respectarea compoziţiei faţadei precum şi elementele de decor, bosaje, etc. a căror logică nu trebuie încălcată prin modul de amplasare a mijlocului de publicitate.

143fd5cb-a542-44b6-9e35-9a024b6ebce4


Spread the love

Comentarii

Comentarii