30.000 de oameni în pericol? Explozie puternică urmată de un incendiu la Kronospan Sebeș.

Spread the love

Pompieri au intervenit, pentru stingerea unui incendiu, care a urmat exploziei de la o hală a companiei Kronospan din municipiul Sebeș, unul dintre marii jucători din industria de prelucrare a lemnului și producător de substanțe chimice.
Incendiul s-a produs la nivelul unor tubulaturi care aparţin de instalaţiile speciale care transportă rumeguş. Din fericire nu sunt victime.
Se pare că rumegușul este transportat prin niște tubulaturi către presa centrală. Iar incediul sa produs la rezervorul de depozitare a rumegușului. Se pare că acest incendiu este cel mai grav din istoria Kronospan Sebeș.
Nu este prima explozie de pe platforma Kronospan, anul trecut în luna octombrie, localnicii care locuiesc în cartierul din apropierea platformei industriale din Sebeş susţineau că au auzit o explozie şi au văzut apoi un fum gros în curtea companiei Kronospan. Același lucru sa întâmplat și aseară, dar de data asta sunetul exploziei a fost auzit și în Petrești, la peste 6 km de fabrică.
Conform raportului de securitate, la capitolul IV. A.1.1.1.3 pct 1. Improbabil (se poate produce doar în condiţii excepţionale); aflăm că, în cazul unei catastrofe pe platforma Kronospan, se pot produce – Emisii toxice în afara amplasamentului cu efecte dăunătoare. Se înregistrează moartea unor oameni, moartea animalelor în număr mare, distrugerea speciilor de floră, contaminarea permanentă şi pe arii extinse a solului şi oprirea activităţii de producţie


Spread the love

Comentarii

Comentarii