1.000 de locuri de muncă create la Sebeș de germanii de la Daimler

Spread the love

Germanii de la Daimler AG vor crea la Sebeș în următorii ani nu mai puțin de 1.000 de locuri de muncă. Fabrica de asamblare a cutiilor de viteze automate, care va produce și o parte din componente, va fi operațională în totalitate în 2017, când numărul angajaților va fi de aproximativ 1.000 de persoane.

Reprezentantul Daimler, Andreas Beutler, a prezentat etapele în care se va derula investiția, precum și procesul tehnologic.
Beutler a declarat că Planul Urbanistic Zonal vizează o suprafață totală de 72.000 metri pătrați, din care 43.000 mp vor fi ocupați de hala de asamblare și producție, iar restul vor fi desinați clădirilor de birouri, parcări și spații pentru personalul fabricii.
Lucrările propriu-zise vor demara în luna aprilie 2014 și vor dura un an de zile. Din aprilie 2015 vor fi aduse utilajele. Montarea și testarea acestora presupune o perioadă de încă un an de zile, urmând ca din primăvara anului 2016 să înceapă gradual producția, pe măsură ce liniile de producție și cele de asamblare vor fi testate și se vor dovedi funcționale la parametri optimi. În paralel personalul angajat va participa la cursuri de specializare de câteva luni în Germania. Fabrica va funcționa la sută la sută din capacitate în anul 2017, când se va lucra în trei schimburi.
PUZ-ul cerut de cei de la Daimler prevede construcția unui nou sens giratoriu, în apropierea fabricii, precum și un flux de 25-30 de camioane care vor aduce zilnic materie primă. În momentul în care fabrica de la Sebeș va funcționa la capacitate totală aceasta va avea un stoc de 9-10.000 cutii de viteze care vor putea fi livrate în orice moment.
Consilierii locali din Sebeș au aprobat PUZ-ul referitor la investiția Daimler în unanimitate.


Spread the love

Comentarii

Comentarii