Ziarul SEBEŞANUL, un an alături de sebeşeni

Spread the love

Acum un an, de Ziua Naţională a României, lansam Ziarul Sebeşanul… A fost un an plin de evenimente, de alegeri, de lucruri importante care s-au întâmplat. Încă de la început ne-am propus să facem un ziar de calitate, care să vă fie util vouă, celor care ne citiţi. Cu articole, interviuri şi reportaje despre oraş, despre administraţie, despre cei pe care i-aţi ales să conducă Sebeşul.

Sebeşul avea nevoie de un ziar în care oamenii să se regăsească. În care să poată citi despre lucrurile care se întâmplă în oraşul lor. Nu la Alba iulia sau în altă parte. Şi cred că am demonstrat, cu materialele publicate, că ne respectăm acest obiectiv de a vă informa corect şi imparţial.
Când a explodat scandalul investiţiei Zewa am fost singurii care v-am prezentat pe larg toate punctele de vedere. Şi şedinţele din cadrul consiliului local, şi părerile a mare parte din consilieri, poziţia primăriei, precum şi cea a potenţialului investitor. Iar când telenovela a luat sfârşit am scris din nou. Pentru ca sebeşenii să înţeleagă adevărul, că de fapt au fost persoane care nu au vrut ca acea investiţie să se facă în oraş.
La fel cu ştrandul din Arini, când unii au încercat să bage acolo miliarde degeaba, fără studii, fără nimic. Evident că am supărat unele persoane, destul de influente, din sebeş, dar asta nu ne va împiedica niciodată să spunem lucrurilor pe nume. Asta este menirea noastră de jurnalişti.
În tot acest timp am încercat, şi credem noi am şi reuşit, cel puţin în parte, să scoatem la lumină frânturi din bogata istorie a burgului, să punem în valoare locuri, oameni care au contribuit, de-a lungul veacurilor la faima Sebeşului.
Când a fost cazul am lăudat iniţiativele menite să ducă la un trai mai bun pentru cetăţeni şi la dezvoltarea oraşului. Şi le-am încurajat. Uneori le-am dat şi idei celor care decid. De asemenea, am sancţionat derapajele şi vorbele fără rost din unele şedinţe ale consiliului local.
Am constatat, de la primele numere ale ziarului, că foarte multe din deciziile luate de către aleşii locali nu erau cunoscute de sebeşeni. Aşa că am prezentat aproape în fiecare număr din Sebeşanul ceea ce se întâmplă în şedinţele consiliului local. Ce se votează, cum se votează, pe ce se duc banii voştri din taxe şi impozite, cât de serioşi sunt cei care vă reprezintă interesele. Înainte de votarea bugetului local pentru acest an v-am arătat, cu lux de amănunte, ce investiţii se vor face, pentru ca voi, cititorii noştri, să ştiţi ce planuri are administraţia şi consiliul local şi a vă da ocazia să îi trageţi de mânecă dacă vi se părea că investiţiile nu sunt potrivite sau sunt prea scumpe.
Nu în ultimul rând le-am oferit ocazia şi politicienilor locali de a-şi preciza punctele de vedere pe diferite subiecte de interes local. Cât de mult v-au convins, dacă v-au convins, rămâne de văzut.
Vă mulţumim pentru că ne citiţi. La împlinirea primului an ne dorim ca şi pe viitor în casele voastre să ajungă acelaşi ziar echilibrat, interesant şi, mai presus de toate, creat pentru voi.


Spread the love

Comentarii

Comentarii