VOLUNTARI PENTRU COMUNITATE

Spread the love

Proiectul „VOLUNTARI PENTRU COMUNITATE”  este implementat de Asociatia GISAS Sebes in perioada 27 iulie- 27 octombrie 2016 are ca scop cresterea gradului de implicare a tinerilor in viata comunitatii, in vederea consolidarii identității comunității locale, a promovării arhitecturii locale și  a valorilor fundamentale: civism, toleranță, conviețuire. Proiectul este finantat de Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Alba si se desfasoara in parteneriat cu Facultatea de arhitectura și Urbanism Timisoara, Colegiul National ”Lucian Blaga” Sebes, Liceul German Sebes.

Obiectivele proiectului care sustin realizarea scopului sunt: promovarea voluntariatului mijloc de integrare sociala si culturala pentru un numar de 45 de tineri, elevi si studenti pe o perioada de 3 luni; implicarea activa a unui numar de 45 de tineri elevi si studenti in promovarea valorii arhitecturale locale in contextul unei dezvoltari durabile.

Grupul tinta il va reprezenta 25 de studenti de la Facultatea de Arhitectura si Urbanism din Timisoara din care 5 provin din Sebes si 20 de elevi din invatamantul preuniversitar, cu varste intre 14 si 30 de ani, beneficiari directi. Beneficiarii indirecti ai proiectului vor fi elevii din scolile si liceele din Sebes unde se va face diseminarea proiectului si se vor desfasura activitati ce vor asigura sustenabilitatea proiectului, comunitatea si autoritatile locale , care prin proiectele propuse de studenti si elevi vor avea o imagine privind reamenajarea centrului istoric si a cetatii medievale, precum si propuneri de activitati de voluntariat pentru tineri.

Activitatile proiectului pentru atingerea obiectivelor si a scopului proiectului sunt: 1. Pregatirea proiectului. Selectia grupului tinta; 2. Workshop: Voluntaritul in comunitate; 3. Workshop: Zidurile Cetatii; 4. Dezbatere publica si chestionare in cartiere; 5. Realizarea proiectelor cu propunerile de reamenajare a centrului istoric, respectiv a cetatii medievale; 6. Expozitie si prezentarea proiectelor, 7. Evaluarea si mediatizarea proiectului.

Ne dorim ca prin calitatea activitatilor propuse si a impactului asupra comunitatii, cat si a grupului tinta implicat sa atragem interesul autoritatilor locale si a comunitatii, iar prin participarea mass- mediei locale, punctul de plecare pentru o noua abordare privind problematica voluntariatului si a imaginii orasului Sebes.

Rezultatele asteptate ale proiectului sunt:: utilizatea tinerilor ca resurse ale comunitatii si cresterea gradului de implicare a lor in actiuni de voluntariat si culturale locale; valorificarea ideilor propuse de tinerii din grupul tinta; promovarea cetatii si a monumentelor istorice din orasul Sebes.. Promovarea  proiectului se va face prin mass- media locala, TV si radio, articole in presa, site- rile scolilor partenere, revistele scolare, site- urile institutiilor inplicate ( finantatori, beneficiar, parteneri, colaboratori, etc). De asemenea prin materialele promotionale: roll-up, afis, pliante, mape, flyere.

Sustenabilitatea proiectului va fi asigurata de activitatea celor 20 de elevi voluntari din grupul tinta care vor organiza in scolile din Sebes activitati de voluntariat si vor prezenta cu ocazia diferitelor evenimente (sesiuni de comunicari, dezbateri, mese rotunde) experienta castigata in proiect, materielele proiectului si proiectele proprii prin care au identificat solutii pentru problemele sesizate in scoala sau comunitate. De asemenea sustenabilitatea proiectului va fi asigurata si printr-o mai buna orientare in cariera a tinerilor din grupul tinta datorita experintei acumulate si a schimbului de bune practici.

 

Coordonator proiect,

Groza Rodica


Spread the love

Comentarii

Comentarii