Vânzător ambulant, prins de jandarmii din Sebeș. Încerca să vândă angajaţilor Judecătoriei...

Vânzător ambulant, prins de jandarmii din Sebeș. Încerca să vândă angajaţilor Judecătoriei Sebeş produse

foto: servuspress.ro
foto: servuspress.ro
foto: servuspress.ro

Un bărbat din Vâlcea a încercat să vândă angajaţilor Judecătoriei Sebeş mai multe produse pentru care nu avea acte legale de provenienţă.
A fost surprins de jandarmi şi s-a ales cu marfa confiscată.

Marţi, 28 mai a.c., în jurul orei 14.00, Niculae S. ( 50 de ani ) din Râmnicu Vâlcea a intrat în imobilul în care funcţionează Judecătoria Sebeş cu intenţia de a vinde angajaţilor instituţiei produse de igienă şi de îngrijire corporală.

A fost observat imediat de jandarmii care asigură protecţia obiectivului de magistratură şi în urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul nu deţinea acte legale de provenienţă a produselor pe care dorea să le comercializeze.

Mai mult, acesta nu a fost în măsură să prezinte documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale.

În aceste condiţii, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris, iar marfa găsită asupra sa a fost ridicată în vederea confiscării şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

Au fost ridicate în vederea confiscări şi depuse în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba următoarele produse:

15 buc. ochelari de soare, o oglindă, 14 pile pentru unghii, 8 forfecuţe, 9 pensete, 5 cleşti pentru pedichiură, 2 aparate de bărbierit, 3 spatule metalice pentru unghii, un rimel, 2 truse de farduri, 3 unghere, 6 buc. tuş pentru ochi, 3 buc. luciu de buze şi 10 rezerve lame de ras.

Pentru prevenirea acestor fapte, reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale cuprinse între 1000 şi 1500 de lei şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ.

Comentarii

Comentarii