Transport ilegal de lemne şi magazine cu marfă fără acte de provenienţă, depistate în Sebeşel şi Răchita

Spread the love

Poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Sebeş, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, au organizat ieri o acţiune ce a avut drept scop menţinerea climatului de siguranţă civică şi combaterea încălcării prevederilor legale, pe raza localităţilor rurale, aflate în competenţă. Au fost făcute verificări atât în trafic, cât şi la sociatăţi comerciale din zonă. Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de peste 8.000 de lei.

Poliţiştii au verificat 20 de societăţi comerciale şi peste 50 de autovehicule iar pentru nereguli constatate au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.260 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 3.934 lei.

La ora 16.00, pe raza localităţii Sebeşel, a fost depistat D.L.I., de 24 de ani, din comuna Săsciori, care conducea o autoutilitară încărcată cu 35,3 metri cubi material lemnos de esenţă fag.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că datele menţionate în documentele de însoţire, prezentate de conducătorul auto, nu corespundeau numeric şi cantitativ iar materialul lemnos nu prezenta marcaje, conform normelor legale în vigoare.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării conducătorului auto, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Cu ocazia controalelor efectuate, la două societăţi comerciale din localităţile Răchita şi Sebeşel, au fost depistate, expuse pentru vânzare, băuturi alcoolice şi cafea, pentru care administratorii magazinelor nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Cei doi administratori au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 iar marfa deţinută fără documente legale, în valoare de 430 lei, a fost confiscată.


Spread the love

Comentarii

Comentarii