Tânără din Ighiu cercetată pentru înşelăciune, delapidare şi fals în înscrisuri

Spread the love

foto: nasul.tv

La data de 04.04.2013, învinuita C.A.I., de 27 de ani, tânăra din Ighiu cercetată pentru comiterea infracțiunilor de înşelăciune, fals şi delapidare, a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă, procurorii dispunând faţă de aceasta măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţiştii au continuat cercetările în cauză iar în cursul zilei de ieri a fost reţinută şi B.C.N., o femeie de 41 de ani , din Ighiu, care a sprijinit-o pe C.A.I. în activitatea infracțională.

În cauză s-a stabilit că în perioada ianuarie-martie 2013, B.C.N., prin diverse metode, a procurat copii  ale actelor de identitate ale victimelor, modele de adeverinţe de salariu şi a participa la falsificarea acestora,  documente care ulterior au fost folosite de C.A.I. în activitatea infracțională.

În cursul zilei de 05.04.2013, B.C.N. va fi prezentată Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare.

La data de 03.04.2013, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Alba au reușit documentarea activităţii infracționale a lui C.A.I., o tânără în vârstă de 27 de ani, din comuna Ighiu, judeţul Alba , cercetată sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare.

În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au stabilit că în perioada ianuarie – martie 2013,  în calitate de colaborator al unei societăţi de credit, a încheiat 27 de contracte de credit în numele a 27 persoane fizice de pe raza comunei Ighiu şi a municipiului Alba Iulia, folosind adeverinţe de salariu false, iar sumele de bani aferente creditelor le-a folosit in scopuri personale.

În acelaşi timp, cu ocazia încheierii şi derulării acestor contracte, i-a indus si menţinut în eroare pe reprezentanţii legali ai societăţii de credit, însușindu-și, în scop personal, ratele aferente creditelor acordate.

Prin faptele sale tânăra a creat un prejudiciu de 30.946 lei, care până în prezent nu a fost recuperat.

La data de 03.04.2013, faţă de învinuită, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 04.04.2013, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.


Spread the love

Comentarii

Comentarii