Rechini ” care iau la ocazie își fac în continuare de cap pe șoselele județului Alba. Reporterii nostri au identificat zeci de mașini care fac transporturi ilegale de pasageri, fără să fie deranjați de vreo autoritate.

Spread the love

Așa cum am prezentat și în alte articole nici județul Alba nu face rabat de la fenomenul aşa- zişilor rechini care transportă persoane dintr-o localitate în alta. Tot mai mulţi dintre aceştia îşi fac de cap.

rechini sebes

 

Conform unor estimări neoficiale, transportul ilegal de persoane, pe rute interne, depășește 70 la sută din totalul pasagerilor. Majoritatea” transportatorilor” sunt localnici din zona Sebes sau din zona Munților Apusenicare fac curse regulate cu mașinile personale, fără licență.

Transportatorii spun că lucrurile nu mai pot continua în acest mod, și trebuie luate măsuri urgenţe de către toate autoritățile cu atribuții de reglementare în domeniu. Aceștia au făcut mai multe adrese către Consiliul Județean dar și către Inspectoratul Județean de Poliție și secțiile de Poliție din localitățile tranzitate de transportul ilegal. Acest fenomen rămâne, din păcate, neobservat.

Pe lângă faptul că se supun un riscuri majore apelând la serviciile celor care efectuează transport ilicit de persoane, cetățenii alimentează inconștient în acest mod o imensă fraudă și evaziune fiscală care se produce zilnic, chiar sub nasul autorităților.

Numai pe rutele Sebes –  Alba Iulia Alba iulia Blaj – Alba Iulia – Zlatna – Abrud – Câmpeni, și pe ruta Arieșeni – Câmpeni, circulă nestingherite zeci de mașini care transportă zilnic sute de persoane. Și nu e vorba aici de șoferi care iau la ocazie oameni de la marginea drumului, între două autobuze sau două stații de taxi, ci de persoane care fac zilnic curse regulate, “pescuind” călătorii inclusiv din stațiile transportatorilor autorizați, inclusiv cu microbuze neautorizate cu o capacitate sub 16 locuri.

Dacă polițiștii nu reușesc să îi depisteze, reporterii nostri , au făcut o listă cu mașinile care efectuează astfel de transporturi ilegale de rutele menționate.

“Rechineala” pe față care se desfăşoară la lumina zilei pe ruta ce leagă municipiul reședință de județ și zona Sebes si zona Munților Apuseni impune de urgență măsuri clare și precise din partea tuturor autorităților cu abilități de control în domeniu.

Conform reglementărilor în vigoare, persoanele care practică activitatea de transport ilicit, neautorizat, de persoane, inclusiv de mărfuri, pe drumurile publice încalcă dispozițiile legale cuprinse în Legea taximetriei nr. 38/2013 și a ale OUG nr. 34/2010 privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transportului ilicit.rechini sebes

 

 

 

Sebesanul

Opiniatransilvana.ro

 


Spread the love

Comentarii

Comentarii